info@riveer.nl 0183 65 93 14

Veren op verschillende trajecten

Voet- en fietsveren

Fiets mag gratis mee aan boord bij alle voet- en fietsveren! Wanneer je reist met Riveer is het het makkelijkst om de Riveer app te gebruiken voor het inzien van de vaartijden en het kopen van tickets

Gorinchem-Woudrichem

Op het traject Gorinchem-Woudrichem hebben we het hele jaar een vaste dienstregeling. We vervoeren veel fietsers die de veerdienst hebben op de route naar het werk of school. Deze gebruikers kunnen meestal het beste een voordelig jaarabonnement aanvragen. We hebben op de voet- en fietsveren rondom Gorinchem 1 soort abonnement en u kunt met hetzelfde abonnement dus ook over naar Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld.
Daarnaast vervoeren we op dit traject ook veel mensen uit de regio voor bezoek aan familie en vrienden en gebruikmaking van voorzieningen “aan de overkant”. Ook bij toeristen zijn de vestingsteden Woudrichem en Gorinchem zeer in trek. Voor deze gebruikers hebben losse tickets of 10-ritten kaarten op dit traject.

Gorinchem-Sleeuwijk

Het traject Gorinchem- Sleeuwijk vervoert veel fietsers in woon-werkverkeer en scholieren. We hebben een vaste dienstregeling voor het hele jaar. Bent u zo’n vaste gebruiker van de veerdienst, dan is het meestal het voordeligst om een jaarabonnement aan te vragen. En dit jaarabonnement kun je ook gebruiken naar Woudrichem, Werkendam en Hardinxveld!
We verkopen uiteraard ook losse tickets en 10 ritten kaarten op dit traject. Een 10 rittenkaart heb je er na 7 enkeltjes al uit! Handig als je af en toe naar de markt gaat in Gorinchem of soms een bezoekje bij iemand aflegt. Een ticket is nog 1 jaar geldig na een prijswijziging. Vanuit Sleeuwijk fiets je makkelijk naar Fort Altena dat onderdeel is van de Hollandse Waterlinie.

Gorinchem-Werkendam-Hardinxveld

Tussen Werkendam, Hardinxveld en Gorinchem hebben we een vaste jaar-dienstregeling. Hier vaart een snelle voet- en fietsveer waar veel fietsers voor het woon- werkverkeer en scholieren gebruik van maken. Voor deze gebruikers is het vaak het voordeligst om te kiezen voor een jaarabonnement. Dit abonnement is ook te gebruiken naar Sleeuwijk en Woudrichem.
Daarnaast verkopen we 10 rittenkaarten en losse tickets. Op vaste tijdstippen vaart Riveer vanuit Werkendam door naar Gorinchem. Wilt u vanuit Hardinxveld met de veerboot naar Gorinchem, dan vaart u dus altijd via Werkendam.

Woudrichem-Slot Loevestein-Fort Vuren

Fort Vuren en Slot Loevestein liggen aan de Waal en zijn onderdeel van de Vestingdriehoek. Riveer heeft een steiger bij het slot en het fort. Het zijn bijzondere plekken en het is verreweg ’t leukste om ze via het water te bezoeken. Het zijn toeristische bestemmingen met een seizoens- dienstregeling. Dat betekent dat we in juli en augustus dagelijks varen en mei t/m september alléén in de weekenden. Start u in Gorinchem, dan reist u eerst met de boot naar Woudrichem en stapt daar over op een andere boot die u naar Loevestein en Vuren brengt. In de driehoek Woudrichem-Loevestein-Vuren bestaan geen enkeltjes. U reist hier ALTIJD met een dagkaart. De kleinste dagkaart is 3 euro. Combineert u de reis met Gorinchem dan koopt u het beste een dagkaart Vestingdriehoek van 5 euro.

Wanneer er geen vaste dienstregeling is naar Slot Loevestein bieden we een prachtig alternatief met de watertaxi tussen Gorinchem-Loevestein. U kunt profiteren van 50% korting en heeft voor 6 euro pp dan een retourtje met een watertaxi! Kijk op de website hoe u van die actie kunt profiteren en regel het makkelijk en snel. Meer info op de website of bel 0183 659 314

Autoveren

Wanneer je reist met Riveer is het het makkelijkst om de Riveer app te gebruiken voor het inzien van de vaartijden en het kopen van tickets.

Brakel – Herwijnen

Veer Brakel-Herwijnen is een autoveer over de Waal en is met zijn kwartierdienst een prima noord-zuid verbinding. Voor velen dan ook een dagelijkse praktijk van en naar het werk of school, met de auto of fiets. Op veerboot Brakel is het maximale gewicht per voertuig 55 ton. Er zijn jaarabonnementen in allemaal verschillende categorieen te koop voor de veel-gebruikers van dit veer. Voor de anderen hebben we op deze verbinding losse tickets of 25 rittenkaarten. Alléén voor grote zware (landbouw)voertuigen zijn op dit traject 10 rittenkaarten verkrijgbaar. Brakel en Herwijnen liggen aan de Waal in een prachtig landelijk gebied met slingerende dijken, uiterwaarden en vergezichten. Dit veer is daardoor ook heel geliefd om op te nemen in fietstochten, wordt veelvuldig gebruikt door wandelaars en ook motorrijders. Wist u dat Brakel een prachtige Oude Moestuin heeft bij het voormalige kasteel? U wordt daar van harte welkom geheten voor een bezoek!

Aalst- Veen

De kabelpont tussen Aalst-Veen is een klein autoveer over de Afgedamde Maas. Er kunnen maar een paar auto’s op. Het is waarschijnlijk ons meest romantische en nostalgische veer. En het is gewoon een ontzettend leuk veer om op te nemen in een route. We zien echt van alles aan boord komen: fietsers, old timers, paard en wagen, wandelaars, motorrijders, oude solex-clubs, auto’s, kleine vrachtwagens en tractoren. Ook veel scholieren maken gebruik van deze verbinding en zij reizen het voordeligst met een jaarabonnement. Daarnaast hebben we losse tickets en verkopen we 25 rittenkaarten op dit traject.
Er wordt gevaren bij verkeersaanbod, dus staat u op de veerstoep, dan ziet de veerman u en zal hij u komen ophalen. Er zijn in de zomer andere vaartijden dan in de winter.