Actueel

actueel

Actueel

Ontdek het laatste nieuws over de veerdienst en de regio

Loevestein vanaf rivier

Profiteer van Watertaxi-actie Loevestein

19 november 2020
Profiteer van Watertaxi-actie Loevestein 50% korting op retourtje Regel bezoek aan Loevestein vooraf Door de corona-maatregelen is een spontaan bezoek…
corona maatregelen

Manager Riveer: “contact wat we nog hebben prettig houden en koesteren”

14 oktober 2020
“Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt”, zei premier Rutte op 13 oktober tijdens de persconferentie. Johan Hania van Riveer kan die uitspraak alleen maar beamen. “Het moment van alles of niks is aangebroken.” We willen deze moeilijke tijd allemaal achter ons laten, maar dat kan alleen als we het samen doen.

Belevingsfilm Riveer gaat NIET door

11 oktober 2020
Op donderdag 29 oktober stond de belevingsfilm van Riveer in het kader van 75 jaar bevrijding gepland in theater de nieuwe doelen. Na de laatste persconferentie van het kabinet is besloten om de vertoning weer te cancelen. Riveer – onderdeel van de gemeente Gorinchem – vindt het niet verantwoord om de film door te laten gaan, ondanks het feit dat er 30 personen zijn toegestaan in het theater.

Winterdienstregeling bij Riveer

08 oktober 2020
De start van het winterseizoen In de winter varen we niet hetzelfde als in de zomer. Er zijn op diverse…
corona maatregelen

Corona en maatregelen bij Riveer

05 oktober 2020
Aan boord nemen we maatregelen waarmee we er alles aan doen om de situatie veilig te laten zijn. Er wordt meer schoongemaakt, de diverse veren zijn voorzien van desinfectiepalen, houd-afstand stickers, het personeel draagt veiligheidshesjes en op de Gorinchem X en Gorinchem XI is met spatschermen een afscheiding gecreëerd tussen de zit- en staplaatsen. Daarnaast hebben reizigers ook een eigen verantwoordelijkheid.
Oude voertuigen voor kasteel

Tentoonstelling ‘Cultuur onder Vuur’ te zien op Slot Loevestein

14 september 2020
Tot eind februari is de tentoonstelling Cultuur onder Vuur te zien bij Slot Loevestein. De expositie vindt plaats in het kader van 75 jaar vrijheid en gaat over de bescherming van kunst en erfgoed tijdens gewapende conflicten. Ook de kelders van Loevestein waren in de Tweede Wereldoorlog een schuilplaats voor Nederlands erfgoed. Speciaal voor de tentoonstelling kwamen veel van deze stukken terug.