Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Brochure veilig langs een veerpont

Brochure veilig langs een veerpont

Er is een nieuwe folder die ingaat op de interactie tussen watersporters en veerponten. U leest erin hoe u veilig een veerpont kunt passeren en waar u op moet letten als pleziervaart.

Veilig varen doe je samen

Drukte op de rivier en veiligheid

Wanneer u als pleziervaart de Merwede bij Gorinchem op gaat is het goed om te bedenken dat dit de drukste vaarroute in Europa is. Pleziervaart, beroepsvaart, veerdienst, snelle schepen, bijzondere transporten, we maken allemaal gebruik van dezelfde vaarweg. Dat gaat goed wanneer we rekening met elkaar houden en het helpt wanneer we begrip voor elkaar opbrengen
Het project ‘Varen doe je samen!’ geeft voorlichting over veilig varen en veel bruikbare tips over het beperken van risico’s die ontstaan als de beroeps- en recreatievaart in elkaars vaarwater zitten.

Veilig langs een veerpont

Een veerpont is een vaartuig waarmee mensen en voertuigen water kunnen oversteken. Een pont verbindt twee punten op de oever en vaart daarom dikwijls haaks op het vaarwater. Er is een speciale folder uitgebracht waarin u leest hoe u ponten veilig kunt passeren.

De folder Veilig langs een veerpont is woensdag 14 mei 2014 gepresenteerd in de evenementenhal Gorinchem tijdens de Beurs Maritieme Industry. Deze brochure gaat in op de veilige interactie tussen watersporters en veerponten en is ontwikkeld door Landelijk Veren Platform, LPV en projectgroep “veilig varen doe je samen”.

Bekijk hier het filmpje van ‘Varen doe je samen: Veilig langs een Veerpont’.