Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Gemakkelijk van Gorinchem naar Zaltbommel of andersom!

Gemakkelijk van Gorinchem naar Zaltbommel of andersom!

Vanuit Gorinchem een dagje uit in Zaltbommel of andersom? Dat kan! Ons snelle veer tussen Loevestein en Zaltbommel begint én eindigt altijd op haar vaste ligplaats in Gorinchem. Dit betekent dat de boot iedere dag ’s ochtends en ‘s avonds rechtstreeks heen en weer pendelt tussen Gorinchem en Zaltbommel. maar pont hoppen is net zo leuk! Hieronder lees je hoe.

Het snelle veer gaat iedere dag één keer rechtstreeks van Gorinchem naar Zaltbommel, om 9.30 uur. Daarna kun je via een overstap op slot Loevestein met de boot naar Zaltbommel. Onze eerste afvaart van Gorinchem naar Loevestein gaat om 12.15 uur, waarna je om 14.00 uur mee verder kunt varen. Vind je dat te laat, maar 9.30 uur te vroeg? Het is een optie om met ons naar Woudrichem te varen en vanuit daar met Voetveer Boven ’t Gat naar Loevestein te gaan. Eenmaal bij het kasteel brengt onze veerboot je vanaf 11.00 uur verder naar Zaltbommel. Of fiets een prachtig stuk over de dijk naar Brakel, daar maakt het veer vanaf 10.40 uur een tussenstop onderweg naar Zaltbommel.

Om 17.45 uur gaat er weer een rechtstreekse verbinding van Zaltbommel terug naar Gorinchem. Liever wat eerder naar huis? Zorg dan dat je uiterlijk om 14.45 uur de pont in Zaltbommel neemt. Je kunt dan op Loevestein om 15.45 uur of 16.45 uur de boot terug naar Gorinchem pakken.

Zaltbommel-Gorinchem: altijd met een overstap

Wil je van Zaltbommel naar Gorinchem? Dan heb je altijd met een overstap te maken. De eerste afvaart van onze veerverbinding tussen Zaltbommel en Slot Loevestein is om 10.15 uur. Daarna gaat er iedere anderhalf uur weer een veerpont. Eenmaal op Slot Loevestein kun je vanaf 12.45 uur met de reguliere veerverbinding verder naar Gorinchem. Terug van Gorinchem naar Zaltbommel? Zorg er dan voor dat je uiterlijk om 17.00 uur op Slot Loevestein bent; dan gaat de laatste. De pont die je dan vanuit Gorinchem moet hebben is die van 16.15 uur.

Parkeren in Zaltbommel
In Zaltbommel vind je parkeergelegenheden in de buurt van de aanlegsteiger. Echter geldt voor sommige parkeerzones van maandag tot en met zaterdag een maximale parkeertijd. Belangrijk om rekening mee te houden als je een dag uit gaat met Riveer! Parkeren op zondag is gratis, ook tijdens de koopzondagen in de stad.

Gratis parkeren en zonder maximumtijd kan bij de Rotterdamse Bol of de Beersteeg. Dit zijn gratis parkeerplaatsen op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de aanlegsteiger van onze pont. Via deze link vind je alle informatie over parkeren in Zaltbommel: https://www.zaltbommel.nl/inwoner-en-ondernemer/openbare-ruimte-en-verkeer/parkeren/parkeren-en-parkeertarieven