Dagkaart

dagkart

Dagkaart voet- en fietsveren

Zo vaak op- en afstappen als je zelf wilt

Een dagje in het Riveergebied? Maak dan gebruik van de dagkaart voet- en fietsveren. Deze kaart is voor 1 persoon en 1 dag geldig op alle voet- en fietsveren van Riveer rondom Gorinchem. je kunt hem gebruiken tijdens de reguliere dienstregeling van de veerdienst op Gorinchem, Woudrichem, Loevestein, Fort Vuren, Hardinxveld, Werkendam, Sleeuwijk. Je mag met deze dagkaart 1 dag zo vaak op- en afstappen als je zelf wilt. Dus maak een wandeling door de Vestingdriehoek, ga de Biesbosch in, of stel je eigen Rondje Pontje samen met de verschillende fiets of wandelknooppunten in de regio. De fiets mag gratis mee aan boord.

Let op! In april vaart er nog geen veerboot van Riveer naar Loevestein. En in de maanden mei en juni is er alleen in de weekenden een vaste dienstregeling naar Loevestein. De watertaxi(-aktie) is dan een mooi alternatief.

Meest gestelde vragen

Ik ga vanuit Gorinchem naar Loevestein. Welk kaartje koop ik?
De dagkaart voet- en fietsveren is dan het voordeligst en het handigste. Je route over water gaat van Gorinchem, via Woudrichem naar Slot Loevestein (en/of Fort Vuren)

Hoe kom ik aan dagkaart?
Een dagkaart koop je snel en makkelijk via de rode knop hierboven. Dan ontvang je de tickets als bijlage (pdf) in de mail. De bijlages print je uit en deze QR codes worden aan boord gescand. Of je opent de bijlage op je telefoon aan boord en dan scannen we het op je mobiel. Je kunt ook via de gratis Riveer app een dagkaart kopen. Dan heb je gelijk de tickets + de dienstregeling op zak.

Kun je een dagkaart ook aan boord kopen?
Dat kan alleen met je pinpas. (contant betalen is NIET mogelijk)  Op de kade nog een dagkaart kopen in de Riveer app kan natuurlijk ook. En je hebt met de Riveer app ook gelijk de dienstregeling op zak. Wij hebben aan boord graag de tijd voor onze gasten. Het is prettig wanneer veel reizigers tickets al op zak hebben. Maar kom je er niet uit, dan helpen we graag en kun je ook aan boord tickets kopen (met pin)

Vaart er altijd een pont naar Loevestein?
Nee, Loevestein is een toeristische bestemming. Het is daarom slim van tevoren in de routeplanner te kijken of de veerboot op de gewenste dag naar Loevestein vaart. In de winter is er geen vaste dienstregeling naar Loevestein, maar dan kun je gebruik maken van de watertaxi-aktie

Ik had een dagkaart voor vandaag gekocht maar het uitje gaat niet door.
Riveer neemt geen tickets terug. Maar een kaartje is 1 jaar geldig na aankoop. Een ticket is ongedateerd en niet aan dag gekoppeld. Dus je kunt hem gewoon een andere dag gebruiken.

Ik heb nog een oude dagkaart. Kan ik die nog gebruiken?
De oude dagkaarten worden niet meer verkocht. Maar heb je er nog eentje over, dan kun je die in 2022 opmaken. Dat geldt voor Rondje Pontje (2  opeenvolgende dagen geldig op alle veren van Riveer), de kleine dagkaart (1 dag geldig op Woudrichem-Loevestein-Vuren van Riveer) en de oude Vestingdriehoekkaart. (1 dag geldig op Gorinchem-Woudrichem-Loevestein-Vuren van Riveer)

De Vestingdriehoek-kaart is dagkaart voet- en fietsveren geworden
Heb je nog een oude Vestingdriehoekkaart? Dan mag je die in 2022 opmaken met de voordelen van nu. Dus je mag hem in 2022 gebruiken op alle voet- fietsveren rondom Gorinchem!

Kan ik de dagkaart voet- en fietsveren ook gebruiken op veer Brakel-Herwijnen en veer Aalst-Veen?
Nee deze dagkaart is NIET geldig op onze autoveren.

Ik heb de laatste pont gemist. Kan ik de dagkaart voor de watertaxi gebruiken?
Nee de dagkaart is NIET geldig op de watertaxi.

Fietsers stappen af bij Loevestein

Combi ticket veerdienst+Loevestein

Met slechts één ticket naar Loevestein varen én de toegangsticket voor het kasteel regelen? Dat kan met het combiticket – exclusief verkrijgbaar via de website van Slot Loevestein. Een combiticket is geldig als entree voor de vesting + de overtocht heen en terug met Riveer en/of het voetveer Boven ’t Gat Check de vaartijden van de veerdiensten voordat je een combi ticket koopt, want het is een seizoensgebonden veertraject. Met een museumjaarkaart heb je gratis toegang tot Loevestein.

Ontdek de omgeving op de fiets

Al fietsend en varend ontdek je het beste van het rivierenlandschap. Riveer ligt op een bijzonder knooppunt van waterwegen, boordevol geschiedenis. Met de veerponten als verbindende factor liggen de overkant van de Waal, Afgedamde Maas én Merwede binnen handbereik. Fiets van pontje naar vesting en van terrasje naar fort. Kies voor één van de fietsroutes van Mooi Gorinchem: van 21 of 30 kilometer. Of stippel zelf een route uit met de vele fietsknooppunten in het gebied.

Combiticket Slot Loevestein