In mei en juni naar Slot Loevestein

Loevestein vanaf rivier

Varen naar Slot Loevestein

Loevestein is ontstaan door water, verdedigd door water en bedreigd door water. Hoe leuk is het als je ook nog over de rivier naar het kasteel kan gaan? Maak je bezoek compleet met Riveer!

Water hoort bij je bezoek

Het kasteel en de vesting zijn verweven met het water: de ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de Hollandse Waterlinies, Hugo's ontsnapping via het water... al deze verhalen komen aan bod bij een bezoek aan Slot loevestein. En natuurlijk ga je varend naar Loevestein!

Doordeweeks in mei en juni

In mei en juni is er nog geen vaste dienstregeling op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag naar Loevestein. Maar natuurlijk wil je over water reizen. Reserveer doordeweeks de Watertaxi-actie (let op actievoorwaarden) en krijg 50% korting op je retourtje vanuit Gorinchem of Woudrichem - op een tijdstip naar keuze. Je reserveert de gewenste tijd heen en terug op 0183 659 314 (keuze 3). Dan ligt er een schip op de afgesproken tijd klaar om u rechtstreeks naar Loevestein te brengen en later op te halen.
Voor deze watertaxi afvaarten heb je pp een watertaxi actieticket nodig.

Weekenden in mei en juni

Ga je op zaterdag of zondag in mei? Dan gaat er vanaf 12.15 uur ieder uur een afvaart vanuit Gorinchem, via Woudrichem. Wil je al eerder naar Loevestein, dan varen we op reservering om 9.55 uur een extra rechtstreekse ochtendrit vanuit Gorinchem. Deze ochtendrit MOET je reserveren op 0183 659 314 (keuze 3) De ochtendrit wordt alleen gevaren als er aanvragen zijn gedaan.
In het weekend gebruik je naar Loevestein de dagkaart voet- fietsveren.