Dienstregeling tijdens Pinksteren

Eind mei vallen de feestdagen Hemelvaartsdag en Pinksteren. Normaal gesproken hét moment om erop uit te gaan, maar in deze tijd van corona ligt dat anders. Daarom is onze feestdagendienstregeling op alle veren aangescherpt. 
riveer.nl
pasen

Dienstregeling tijdens Pinksteren

Het Pinksterweekend valt tegelijkertijd met de overgang van onze corona-dienstregeling naar onze normale dienstregeling. Daarom vaart Riveer op zondag 31 mei nog aangescherpt. Op Tweede Pinksterdag varen wij volgens onze normale feestdagendienstregeling. Dit betekent vooral dat alle veren op deze dag later starten met varen.

Alleen overvaren wanneer strikt noodzakelijk

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, willen wij mensen vragen om uitsluitend gebruik te maken van onze dienstregeling als dit strikt noodzakelijk is. Volgens de landelijke richtlijnen moet Riveer haar capaciteit per overtocht namelijk verminderen. Voor reizigers die afhankelijk zijn van hun overtocht, omdat ze bijvoorbeeld ook moeten gaan werken, varen wij deze feestdagen dus wel.

Let op: vanaf 1 juni is het verplicht om een mondkapje op onze veren te dragen. Lees er meer over op onze speciale corona-pagina.

Hoe ziet de dienstregeling eruit?

Op Eerste Pinksterdag vaart alleen het veer Brakel-Herwijnen: van 12.00 tot 19.00 uur. Voor Tweede Pinksterdag gelden de volgende vaartijden:

 • Aalst - Veen:
  9.00 uur - 20.50 uur.
 • Brakel - Herwijnen:
  8.00 - 22.00 uur.
 • Gorinchem - Woudrichem:
  vanaf 8.15 uur conform dienstregeling.
 • Gorinchem - Sleeuwijk - Hardinxveld - Werkendam:
  vanaf 8.00 uur conform dienstregeling.
 • Slot Loevestein - Fort Vuren: geen dienstregeling, watertaxi wel mogelijk

Reisplanner in Riveer app

De tijdelijke dienstregeling is te vinden in de reisplanner op de website en in de Riveer app. Via pushberichten in de app ontvangen reizigers bovendien het snelst informatie over veranderingen door en maatregelen tegen het coronavirus. Zorg daarom dat je de app hebt gedownload en meldingen aan hebt staan.