Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Geen OV-staking bij Riveer

Geen OV-staking bij Riveer

Op dinsdag 28 mei wordt de gehele dag een grote OV-staking verwacht. Riveer doet hier niet aan mee! Ons netwerk van vervoer over water gaat gewoon door – en op de voet- en fietsveren mag de fiets gratis mee. Wij roepen de stakingsdag daarom juist uit als Laat-de-auto-staan dag! Het is zelfs een hele goede optie op om met de pont te gaan op een dag dat er nóg meer mensen over de snelweg zullen gaan.

Eind vorig jaar kwam de ANWB met het nieuws dat de groei van het aantal files met maar liefst twintig procent is toegenomen ten opzichte van 2017. Het grootste knelpunt was op de A27 tussen Lexmond en Werkendam. Wie regelmatig over de Merwedebrug bij Gorinchem naar huis of werk rijdt weet dit, en heeft kans om de veerpont van Riveer onder zich door te door te zien varen.

Riveer nodigt uit om de auto te laten staan

Bovenop die pont prijkt een pakkende tekst. ‘Door files steeds later? Je bent sneller over water’. De woorden passen helemaal bij de duurzame bereikbaarheid en mobiliteit waar Riveer zich voor inzet. Het veerbedrijf biedt een uitstekend netwerk van openbaar vervoer over water. Hierdoor zijn wij een belangrijke schakel tussen de verschillende oevergemeenten en nodigen we uit om de auto te laten staan en de fiets te nemen. Dit is ook nog beter voor het milieu.