Slot Loevestein is weer open

Slot Loevestein is vanaf 1 juni weer geopend en verruimt tegelijkertijd haar openingstijden. Het kasteel is nu het gehele jaar iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Onze reguliere dienstregeling gaat er vanaf de middag pas heen. Daarom kun je nu heen met de watertaxi en terug met het reguliere veer met hetzelfde Watertaxi-actie ticket.
riveer.nl
Loevestein vanaf rivier

Slot Loevestein is weer open

Yes, vanaf nu staat de toegangspoort van Slot Loevestein weer wagenwijd open voor publiek.  In juni over water naar het kasteel? Dat kan! Maar alleen op zaterdag en zondag maken we het rondje Gorinchem, Woudrichem, Loevestein en Fort Vuren. Doordeweeks kun je rechtstreeks met de Watertaxi(-actie)!

Zaterdag en zondag met Vestingdriehoek dagkaart

De eerste afvaart met de veerdienst van Gorinchem naar de toeristische trekpleisters Loevestein en Vuren is op zaterdag en zondag om 12.15 uur. Om toch eerder over water naar Loevestein te gaan, varen we echter om 9.55 uur vanuit Gorinchem een rechtstreekse vaste rit met de watertaxi. Over water is tenslotte de leukste weg! Met het Vestingdriehoek dagkaartje dat je vooraf koopt kun je 's middags met het reguliere veer terug. Hierdoor hoeven wij niet onnodig met 2 schepen naar Loevestein te varen. Wil je gebruik maken van deze vroege overtocht? Reserveer dan vooraf via de Watertaxi-telefoon (0183 - 659 314 - keuze 3)! Dit kan tot 23.00 uur de avond van tevoren.

Doordeweekse dagen met watertaxi(-actie)ticket

Op doordeweekse dagen is er nog geen reguliere verbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Dit is alleen zo in de maanden juli en augustus. Buiten de reguliere vaartijden kun je altijd met de watertaxi gaan. Op die momenten geldt de Watertaxi-actie naar Loevestein tussen 10.00 en 17.00 uur. Bekijk de voorwaarden.

Regel bezoek aan vesting Loevestein vooraf

Door de corona-maatregelen is een spontaan bezoek aan Loevestein voorlopig nog niet mogelijk. De vesting is alleen toegankelijk met een online betaald entreebewijs én een gereserveerd tijdsblok-ticket. Dit is nodig om bezoekers zo gespreid mogelijk binnen te laten komen. Zo kun je reserveren voor binnenkomst tussen 10.00 en 11.00 uur, 11.00 en 12.00 uur, enzovoorts. Per uur zijn er 100 tijdsblok-tickets beschikbaar waarmee je toegang hebt tot de gehele vesting, inclusief het kasteel.