info@riveer.nl 0183 65 93 14

De haren in de wind

Snel veer Gorinchem-Zaltbommel

Mr Suitcase weet het wel: voor het eerst is er een verbinding tussen Gorinchem en Zaltbommel over het water deze zomer! Er komt een speciale midzomer-dienstregeling om de Riveer-verbinding met een snel veer mogelijk te maken. De koffer is gepakt. Het is best een stuk varen over een de Merwede en de Waal, daarom is er een snelle boot ingezet. In drie kwartier vaar je van Gorinchem naar Zaltbommel. Langs  de uiterwaarden, langs vestingstadje Woudrichem, langs Slot Loevestein, langs dorpen, dijken en grazende paarden en koeien. Dit reizen is gewoon geweldig. Rivierenland op en top. Je kunt binnen zitten of buiten je ogen uitkijken, de haren in de wind. Onderweg wordt er nergens gestopt: er is één rechtstreekse afvaart naar Zaltbommel en aan het eind van de middag is er ook weer één rechtstreekse afvaart terug naar Gorinchem. In Zaltbommel stap je in de haven bij de historische stadskern uit.

Je wandelt zo de vesting van Zaltbommel in. Bijvoorbeeld om even naar de markt in de Gamerschestraat te gaan en een terrasje te pakken. De weekmarkt is er op dinsdag tot 12.30 uur en op zaterdag tot 17.00 uur.
En op www.beleefzaltbommel.nl  kun je natuurlijk ook altijd even kijken of er iets bijzonders te doen of te beleven is.

Praktische informatie

Zondag 1 juli
Van 7 juli t/m 26 augustus 7 dagen per week
Van 1 t/m 23 september alléén in de weekenden
Afvaart Buiten de Waterpoort Gorinchem 9:30 uur
Afvaart Zaltbommel om 17:45 uur

Reis duurt 0:45 minuten en er is slechts één rechtstreekse afvaart heen en 1 rechtstreekse afvaart weer terug. Het is wel mogelijk via Slot Loevestein met een overstap eerder terug te varen. Hop on, hop off. Ook heel leuk natuurlijk! Kijk dan even in het overzicht met vaartijden of zet de Riveer app op je mobiel. Hulp nodig of vragen … bel gerust 0183 659 314

Een ticket kost 10 euro en kun je gelijk hier kopen. Met dit 10 euro kaartje kun je 1 dag reizen incl fiets op alle Riveer-veren, dus ook geldig wanneer u terug zou reizen via Slot Loevestein.

Meer informatie over het nieuwe traject en de Midzomerdienstregeling 2018 kunt u hier lezen.