Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

De haren in de wind

Snel veer Gorinchem-Zaltbommel

Mr Suitcase weet het wel: voor het eerst is er een verbinding tussen Gorinchem en Zaltbommel over het water deze zomer! Er komt een speciale midzomer-dienstregeling om de Riveer-verbinding met een snel veer mogelijk te maken. De koffer is gepakt. Het is best een stuk varen over een de Merwede en de Waal, daarom is er een snelle boot ingezet. In drie kwartier vaar je van Gorinchem naar Zaltbommel. Langs  de uiterwaarden, langs vestingstadje Woudrichem, langs Slot Loevestein, langs dorpen, dijken en grazende paarden en koeien. Dit reizen is gewoon geweldig. Rivierenland op en top. Je kunt binnen zitten of buiten je ogen uitkijken, de haren in de wind. Onderweg wordt er nergens gestopt: er is één rechtstreekse afvaart naar Zaltbommel en aan het eind van de middag is er ook weer één rechtstreekse afvaart terug naar Gorinchem. In Zaltbommel stap je in de haven bij de historische stadskern uit.

Je wandelt zo de vesting van Zaltbommel in. Bijvoorbeeld om even naar de markt in de Gamerschestraat te gaan en een terrasje te pakken. De weekmarkt is er op dinsdag tot 12.30 uur en op zaterdag tot 17.00 uur.
En op www.beleefzaltbommel.nl  kun je natuurlijk ook altijd even kijken of er iets bijzonders te doen of te beleven is.

Praktische informatie

Dit traject is in de zomer 2018 gevaren. Op zondag 23 september hadden we de allerlaatste afvaart van 2018. En of dit nieuwe proeftrajevct in 2019 een vervolg gaat krijgen is op dit moment nog niet bekend