info@riveer.nl 0183 65 93 14

Mr Suitcase en familie varen van Zaltbommel naar Loevestein

Topmenu voor een familie-uitje

Mr Suitcase heeft met familie afgesproken in Zaltbommel. Een zus, haar man en twee kinderen staan te wachten bij de vertreksteiger van Riveer. Ze stappen in Zaltbommel op de veerboot en varen via Brakel naar Loevestein. De tickets zijn al van te voren gekocht. Mr. Suitcase kocht zijn ticket in de Riveer App, zijn zus en het gezin hebben tickets via de website gekocht en uitgeprint. Je kunt ook na de aankoop via de website met hetzelfde mailadres inloggen op je mobiel in de Riveer app en zitten ze gelijk in je app. De kinderen vinden het fantastisch op het achterdek van de snelle boot. De vaartocht erheen is zo leuk! In Brakel wordt even afgemeerd en dan weer verder naar Slot Loevestein. Je ziet het slot vanaf het water imposant opdoemen. Op Loevestein zelf is voor jong en oud wat te beleven. En er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. In de late middag pakt het gezelsschap weer de boot terug naar Zaltbommel. Daar gaan ze de vestingstad in om de geslaagde dag af te sluiten met een terras en een etentje.

Het Munnikenland is het gebied rondom slot Loevestein. Dit is in het landelijke project Ruimte voor de Rivier, opnieuw ingericht en er valt veel te ontdekken voor wandelaars en fietsers.  Je kunt er dus ook voor kiezen hier te wandelen of een fietstocht te maken. (fiets mag gratis mee aan boord) In Brakel kun je zo gewenst ook weer opstappen en meevaren naar Zaltbommel. Mr Suitcase komt zeker terug… en dan op de fiets!

Praktische informatie

Zaterdag 30 juni (vanaf 11:45 uur) en zondag 1 juli
7 juli t/m 26 augustus 7 dagen per week
1 t/m 23 september alléén in de weekenden
Er wordt 5 x per dag gevaren tussen Zaltbommel -Loevestein, onderweg wordt altijd in Brakel gestopt. De reis duurt 0:45 minuten. Het is ook mogelijk om bij Slot Loevestein over te stappen op een veer naar Woudrichem, Fort Vuren of Gorinchem. Vandaar moet u dan wel met de fiets verder, want er is in de middag geen veer van Gorinchem naar Zaltbommel. Hop on, hop off. Je fiets mag overal mee aan boord bij Riveer. Kijk wel altijd naar de vaartijden en zet de Riveer app op je mobiel: tickets én alle vaartijden in je broekzak.

Een ticket op traject Zaltbommel kost 10 euro en kun je gelijk hier kopen. Met dit 10 euro kaartje kun je 1 dag reizen incl fiets op alle Riveer-veren incl het nieuwe Zaltbommel traject. Dus ook geldig wanneer je dezelfde dag op andere veren van Riveer aan boord stapt.

Bekijk hier het vaarschema van nieuwe traject Zaltbommel-Loevestein