Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Nacht van de nacht zaterdag 28 oktober

Nacht van de nacht zaterdag 28 oktober

’s Nachts slapen mensen en dieren, waarom is er dan zoveel onnodig en onnatuurlijk licht? Staatsbosbeheer en Gemeente Zaltbommel  organiseren op zaterdag 28 oktober een nachtelijke struintocht voor de hele familie in de uiterwaarden rond Slot Loevestein. Deze struintocht staat in het teken van de “Nacht van de Nacht”. De gidsen van Staatsbosbeheer vestigen de aandacht op de grote hoeveelheid licht wat ’s nachts, vaak onnodig aanwezig is. Is het ergens in Nederland nog wel écht donker?
In het donker nemen de gidsen je mee het Munnikenland in en ontdek je dit mooie en ruige gebied. Tijdens deze unieke struintocht zal je meer te weten over de planten en welke dieren hier ‘s nachts actief zijn en wie weet sta je oog in oog met een Rode Geus of Konikpaard. Na afloop is er warme chocomel en kasteelkoek voor de deelnemers in de taveerne van Slot Loevestein.

Praktische informatie

De struintocht begint om 19.00 uur en duurt  2 uur. De tocht inclusief chocomel en koek is gratis. Trek beschermende kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren! Gezien het thema van de struintocht verzoeken we iedereen om GEEN zak/hoofdlamp of lampion mee te nemen zodat we echt kunnen genieten van het donker. De gidsen van Staatsbosbeheer hebben er uiteraard wel één bij. De struintocht start vanuit de vesting van Slot Loevestein. Vanaf de veersteiger wandel je in zo naar jet slot. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar Jeff Korsmit j.korsmit@staatsbosbeheer.nl.

Al eens ’s nachts gevaren?

Maak je nacht van de nacht compleet door erheen te varen met de watertaxi. De watertaxi zal op de rivier natuurlijk verlichting voeren i.v.m. de veiligheid, maar het varen in het donker is een belevenis op zich. Dus maak je nacht van je nacht compleet en reis naar Slot Loevestein met de watertaxi. Een enkele reis kost 6 euro pp vanuit Sleeuwijk, Woudrichem of Gorinchem. De watertaxi reserveer met je op 06 2255 8233. Tickets voor de watertaxi kun je simpel via de Riveer app of website kopen. Het tijdstip van vertrek spreekt u zelf af met de kapitein Watertaxi die je dan komt ophalen.