Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Nieuwe gedicht in de Lingesluis

Nieuwe gedicht in de Lingesluis

De jury zal een gedicht uitkiezen uit de inzendingen die ze ontvangen. Dus laat je dichtershart spreken en doe mee! Misschien pronkt uw gedicht wel een jaar lang op de sluisdeur in Gorinchem! Inzendingen kunnen t/m 17 april 2016 verstuurd worden.

Wie maakt een nieuwe gedicht in de sluis Gorinchem?

Ook in 2016 is er de traditionele dichtwedstrijd voor het wisselende gedicht in de sluis van de Lingehaven. Deze dichtwedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Poëzieroute Gorinchem. De Poëzieroute in Gorinchem loopt ook langs de Sluis in de Lingehaven. Het winnende gedicht hangt 1 jaar aan de sluisdeur.

Thema: TUSSEN DE WAL EN HET SCHIP

Dit thema van de Stichting Poëzieroute sluit aan op hetzelfde thema wat de Stichting Cultuurfabriek voor hun kunstuitingen in de sluis hanteert. Het gedicht moet bestaan uit vier regels en een titel. Het meest aansprekende gedicht wordt door de deskundige jury gekozen. Tijdens de Open Havendag op 21 mei 2016 wordt de winnaar feestelijk bekend gemaakt. Dit gebeurt om 11:00 en de winnaar wordt bij de onthulling van het gedicht betrokken.

Gedichten, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer, kunnen tot en met 17 april 2016 worden verstuurd naar de Poëzieroute, Appeldijk 63, 4201AG Gorinchem. Ook kan een gedicht per e-mail worden verzonden: adres: info@poezieroutegorinchem.nl