Veer Aalst en Brakel omleidingsroute voor afsluiting N322

Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 augustus is de brug van de Wilhelminasluis in Andel dicht. Onder andere door de aanleg van een rotonde en werkzaamheden aan de sluis wordt de weg afgesloten. Via de veerponten Aalst-Veen en Brakel-Herwijnen (v.v.) neem je de kortste omleidingsroute.
aalstgoed

Veer Aalst en Brakel omleidingsroute voor afsluiting N322

Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 augustus is de brug van de Wilhelminasluis in Andel dicht. Onder andere door de aanleg van een rotonde en werkzaamheden aan de sluis wordt de weg afgesloten. Via de veerponten Aalst-Veen en Brakel-Herwijnen (v.v.) neem je de kortste omleidingsroute. Koop je tickets vooraf met de Riveer app voor een gestroomlijnde dienstverlening en de meeste korting.

Weg Wilhelminasluis onbereikbaar voor autoverkeer

De afsluiting geldt voor een gedeelte van de Hoge Maasdijk in Andel, een deel van de Maasdijk in Giessen en het stuk van de huidige rotonde in Giessen naar de Wilhelminasluis. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de parallelrijbaan, maar het autoverkeer moet dus een andere weg kiezen.

Veer Aalst-Veen goede optie

Om Gelderland of Noord-Brabant toch te kunnen bereiken is de veerpont Aalst-Veen een goede optie. Het veer heeft plaats voor maximaal 4 auto’s, dus houdt rekening met een eventuele langere reistijd. De veerpont vaart van maandag tot en met zaterdag van 6.55 uur tot 20.50 uur op verkeersaanbod.

Rotterdam beste bereikbaar via veer Brakel

De afsluiting betekent ook dat de A27 onbereikbaar is voor autoverkeer vanuit de Bommelerwaard. Regio's Gorinchem en Rotterdam zijn daarom het beste te bereiken via het veer Brakel. Via deze veerpont geldt de week van 24 augustus tot en met 29 augustus de kortste reistijd.