info@riveer.nl 0183 65 93 14

Koop je kaartje voor de pont gemakkelijk digitaal

Op alle ponten van Riveer kun je op verschillende manieren betalen: contant of per pin. Nog gemakkelijker is het om je pontkaartje van tevoren te kopen via deze website of via de Riveer app. Regel daarom je losse ticket, dagkaart of meerrittenkaart online! In dit handige overzicht vind je de prijs van de pont die jij nodig hebt en betaal je meteen digitaal.

Online tickets kopen: zo gedaan!

  1. In het overzicht kies je de route waarvoor je een ticket wilt kopen. Wil je een dagkaart, een (actie)ticket voor de watertaxi of een abonnement bestellen? Dat kan hier ook! Een ticket is niet persoonsgebonden en heeft GEEN geldigheidsdatum, maar is geldig tot 1 jaar na een prijswijziging.
  2. Vul je gegevens in en selecteer het ticket dat je wilt kopen. Je kunt maximaal 10 tickets per keer kopen. Kom je met een groep? Dan adviseren we je om een 10- of 25-rittenkaart te kopen. Is je bestelling compleet? Klik dan op bestellen en betalen.
  3. Betaal gemakkelijk met iDEAL.
  4. Klaar! Via het opgegeven e-mailadres ontvang je een QR-code die je aan boord kunt laten scannen. Tickets die je via de website hebt gekocht, zijn ook meteen beschikbaar via de Riveer app. Je hoeft ze dan niet uit te printen, maar logt in met het opgegeven e-mailadres.

Meerrittenkaarten

Ga jij regelmatig met de pont mee? Koop dan een voordelige meerrittenkaart! Dit scheelt al snel tien procent ten opzichte van de prijs van losse pontkaartjes. Voor de meerrittenkaarten op de voet- en fietsveren van Riveer geldt een tariefgroep per traject (Gorinchem – Werkendam en Gorinchem – Woudrichem óf Gorinchem – Sleeuwijk en Werkendam – Hardinxveld). Het ticket is tevens geldig op het andere traject in dezelfde tariefgroep. Voor de meerrittenkaart op de autoveren geldt een vast tarief per vervoersmiddel. Een meerrittenkaart is niet persoonsgebonden en kun je gemakkelijk delen via de Riveer app. De pontkaart is daarom bijvoorbeeld ook erg handig voor je voetbalvereniging of als je met een groep overvaart. Maak een screenshot van de QR-code en verstuur die naar een andere smartphone. Wij kunnen deze code gewoon aan boord scannen, waarna het wordt afgeteld van de originele meerrittenkaart.

 • meerrittenkaart voet- en fietsveren: tariefgroep per traject (mede geldig op het andere traject in dezelfde tariefgroep);
 • meerrittenkaart autoveren: tarief per vervoersmiddel;
 • meerrittenkaart zijn niet persoonsgebonden;
 • meerrittenkaarten zijn geldig tot één jaar na een prijswijziging.

Dagkaarten

Een dagje uit in het Riveergebied? Maak gebruik van één van onze dagkaarten! Dan mag je de pont zo vaak op- en afstappen als je zelf wilt. Maak een wandeling door de Vestingdriehoek of stel je eigen Rondje Pontje samen met de verschillende fietsknooppunten in de regio. De (brom)fiets mag altijd gratis mee!

Dagkaart Rondje Pontje

Dit ticket is twee opeenvolgende dagen geldig op alle voet- en fietsveren rondom Gorinchem en op de autoveren bij Brakel en Aalst. Zo heb je ruim voldoende tijd om alle bezienswaardigheden in het Riveergebied te ontdekken. De pontkaart is ideaal voor fietstochten; het enige wat je hoeft te doen is de knooppunten door het gebied te volgen. Welk Rondje Pontje doe jij?

Dagkaart Vestingdriehoek

Dit ticket is één dag geldig op onze voet- en fietsveren tussen Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. De dagkaart is enkel verkrijgbaar van mei t/m september; van oktober t/m april vaart Riveer niet naar Loevestein en Fort Vuren. Beide bezienswaardigheden liggen dicht bij de afmeerlocaties van de veerponten. Daarom is dit pontkaartje ook uitstekend te voet te gebruiken.

Dagkaart Woudrichem – Loevestein – Vuren

Dit ticket is één dag geldig op ons voet- en fietsveer tussen Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren! Het is de leukste manier om de historische kant van het Riveergebied te leren kennen. Op deze route zijn losse tickets niet beschikbaar: je koopt dus altijd een dagkaart. De dagkaart is enkel verkrijgbaar van mei t/m september; van oktober t/m april vaart Riveer niet naar Loevestein en Fort Vuren. Wil je ook Gorinchem bezoeken? Kies dan voor de dagkaart Vestingdriehoek.