Problemen met Riveer app

Veelgestelde vragen

Kan ik met mijn telefoon gebruik maken van de Riveer app?
De functionaliteiten van de (gratis) Riveer app zijn geschikt voor alle mobiele telefoons met iOS of Android (minimaal versie 5).

Hoe meld ik aan in de Riveer app?

  1. Open de app en klik op het menu (streepjes aan de linkerzijde van de groene balk bovenin).
  2. Klik op aanmelden. Voer de benodigde gegevens en het e-mailadres in waarmee je wilt inloggen. Let op! Je kunt niet op 2 verschillende telefoons inloggen met hetzelfde e-mailadres.
  3. Bevestig je account met de vijf-letterige woordcode die je in je mailbox ontvangt. Geen bevestigingscode ontvangen op het ingevoerde e-mailadres? Check dan ook de ongewenste mail/spam.

Hoe kan ik tickets bestellen met de Riveer app?
Tickets kunnen alleen worden aangekocht wanneer je bent ingelogd in de app.

  1. Ga naar Tickets kopen veren in het menu. Selecteer bij Van en Naar een vertrek- en aankomstplaats (vb. Gorinchem-Woudrichem) en klik op volgende.
  2. In het scherm worden de verschillende tickets getoond. Voeg een ticket toe door op het plusje erachter te klikken. Daarna verschijnt de mogelijkheid om te betalen automatisch onderin het scherm.
  3. Kies je bank en klik op betalen. Je wordt dan automatisch naar je beveiligde bank-omgeving geleid. Na betaling kun je het de enkele reis of meerrittenkaart altijd terugvinden onder Mijn tickets. Wil je het ticket overzetten op een ander e-mailadres? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Hoe lang is mijn aangekochte ticket geldig?
Volgens onze Algemene Voorwaarden zijn alle soorten tickets geldig tot een jaar na een prijsverhoging. In 2020 wordt de prijs van tickets niet verhoogd.

Mijn e-mailadres is veranderd. Kan ik mijn ticket nog gebruiken?
Tickets zijn gebonden aan het e-mailadres waarmee je bent ingelogd. Wanneer je graag een ander e-mailadres wilt gebruiken, kunnen wij dit voor je aanpassen. Neem hiervoor contact op. Vervolgens dien je uit te loggen in de app en opnieuw in te loggen met het nieuwe e-mailadres en een woordcode. Je tickets zullen dan weer zichtbaar zijn.

Mijn abonnement is niet zichtbaar in de Riveer app. Hoe kan dit?
Een abonnement aangevraagd via de website en aangemeld in de app, maar zie je je abonnement niet terug? Dan kan het zijn dat het e-mailadres van de abonnementhouder in de aanvraag niet overeen komt met het e-mailadres in de app. Je kunt dit checken in de bevestigingsmail van de aanvraag. dit e-mailadres kun je zelf niet meer wijzigen, maar doen wij voor je. Neem hiervoor contact op.

Hoe ontvang ik een factuur van mijn aangekochte ticket?
Voor eigen administratie of declaratie kun je jezelf een factuur toesturen van de aangekochte tickets. Ga naar mijn tickets/mijn abonnementen en druk op selecteer rechts bovenin. Vink het ticket aan waarvan je een betaaloverzicht wilt ontvangen. Onder de stipjes rechts bovenin vind je de optie verzend. Je ontvangt dan meteen een factuur/betaaloverzicht op het e-mailadres waarmee je bent ingelogd in de app. In dit overzicht staat de datum van aankoop, het soort ticket en de prijs incl. en excl. BTW. Let op: alleen via de Riveer app is het mogelijk om jezelf een factuur te sturen. Heb je een aankoop gedaan via de website? Meld je dan eenmalig met het gebruikte e-mailadres aan in de app om toegang te krijgen tot je ticket en factuur.

Kan ik een gebruikt ticket verwijderen?
Dat kan. Ga naar mijn tickets/mijn abonnementen en druk op selecteer rechts bovenin. Vink de tickets aan die je wilt verwijderen. Onder de stipjes rechts bovenin vind je de optie verwijder.

Contactformulier

  • Klik op menu (links bovenin) en klik vervolgens op de naam in de groene balk. Het e-mailadres vind je onder 'Mijn gegevens'.
  • Enkele reis, meerrittenkaart, jaarabonnement of dagkaart