Riveer maakt filmpjes over overvaren in 1,5 meter-samenleving

Op maandag 20 april werd duidelijk dat de landelijke maatregelen tegen het coronavirus nog nauwelijks versoepeld kunnen worden. Ook voor Riveer betekent dit dat we ons bewegen naar de anderhalvemetersamenleving. Hiervoor maakte we verschillende filmpjes.
riveer.nl
Passagiers zitten 1,5 uit elkaar

Video's: Overvaren in 1,5 meter-samenleving

Update 7 mei 2020: Op woensdag 6 mei werd duidelijk dat ons land overgaat op versoepeling van de corona-maatregelen. Ook voor ons als openbaar vervoer heeft dat consequenties. Naast de eerder genomen maatregelen, werden de diverse veren vanaf deze week al voorzien van houd-afstand stickers, vindt er een proef met spatschermen plaats en draagt het personeel veiligheidshesjes. Hoe we de versoepeling de komende tijd verder in kunnen gaan steken wordt halverwege volgende week bekend gemaakt. Wat al wel vaststaat is dat ook aan boord van onze schepen mondkapjes vanaf 1 juni verplicht worden voor zowel passagiers als personeel. Wij waarderen het als je vanaf nu al een mondkapje gebruikt.

Op maandag 20 april werd duidelijk dat de landelijke maatregelen tegen het coronavirus nog nauwelijks versoepeld kunnen worden. Ook voor Riveer betekent dit dat we in ieder geval tot 20 mei een aangepaste dienstregeling varen en ons bewegen naar de anderhalvemetersamenleving. Hiervoor maakte we verschillende filmpjes.

Samen staan we sterk

Dit moeten personeel en passagiers vooral samen doen, want samen staan we sterk. Voor reizigers die afhankelijk zijn van hun overtocht zorgen we ervoor dat ze kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare veerdienst. Riveer neemt nu al maatregelen waarmee we er alles aan doen om de situatie aan boord veilig te laten zijn. Daarnaast hebben reizigers ook een eigen verantwoordelijkheid.

Instructiefilmpjes

Hoe dat er concreet uitziet voor de verschillende veerverbindingen zie je in onderstaande video's: