Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Nacht van de nacht struintocht – met gratis vervoer!

Nacht van de nacht struintocht – met gratis vervoer!

Aanstaande zaterdag 26 oktober is de Nacht van de Nacht. Voor gemeenten hét moment om stil te staan bij de grootse lichtvervuiling van Nederland. Want wist jij al dat wij in één van de lichtste landen ter wereld wonen? Om dit onder de aandacht te brengen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, ook in onze regio! Zo is er in de uiterwaarden rond Slot Loevestein een familie-struintocht in het donker en jij kunt er gratis heen.

Gratis met de watertaxi naar Slot Loevestein

De gemeente Gorinchem haakt aan bij dit evenement van Staatsbosbeheer en stelt onze watertaxi beschikbaar voor belangstellenden. Helemaal gratis! Deze duurzame vorm van vervoer past namelijk helemaal bij de gedachte achter de wandeling. Het belang van de duisternis voor flora en fauna staat centraal. ’s Nachts slapen mensen en dieren toch? Waarom is het dan nergens in Nederland écht donker? Die vragen worden onder andere beantwoord door de gidsen. Zij nemen je mee door het Munnikenland. Je zou zomaar ineens oog in oog kunnen staan met een Rode Geus of Konikpaard. Dus geef je op, trek je oude kleren uit de kast, laat je zaklamp thuis en stap aan boord naar Loevestein!

Praktische info

Wanneer? De struintocht op zaterdag 26 oktober begint om 20.00 uur en duurt 2 uur. Met de gratis watertaxi van Gorinchem naar Slot Loevestein en terug? De afvaarttijden zijn 19.30 uur heen en 22.15 uur terug. Geef je op voor dit vervoer via managementsecretariaat@gorinchem.nl.