Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Nationaal Park de Biesbosch

Natuurbeleving à la carte

De Biesbosch is een rivierdelta. Het is een bewerkt land van grienden, polders en wilgenbossen. Diverse rivieren en talloze eilandjes en kreken maken het tot een groen doolhof dat vele mogelijkheden biedt voor water- en landrecreatie. Het getij heeft er nog vrij spel en met een oppervlakte van ruim 9000 hectare is de Biesbosch het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Peddelen door kreken onder overhangende wilgentakken. Ontdekken van talloze vogels in nieuwe natuurgebieden. Struinen over onverharde paden. Fietsen door eeuwenoude polders. Gezellig aan boord van een rondvaartboot met een hapje en een drankje. Speuren naar bevers. Ontdekken van sporen. Wandelen langs rijk begroeide oevers. Ervaren hoe de oude griendwerkers leefden.
Hoe je de natuur ook wilt beleven, Nationaal Park De Biesbosch biedt het allemaal.

Handige Biesbosch adressen

Bevers en zeearenden

De Biesbosch staat bekend om zijn beverpopulatie. In 1988 werd deze grote knager opnieuw uitgezet en inmiddels leven er zo’n 300 exemplaren. De grootste kans om een bever te zien is tijdens de schemer, maar ook overdag is hun aanwezigheid alom merkbaar. Vraatsporen aan bomen, grote burchten en glijsporen langs de oevers zijn overal in het gebied goed te zien. Vanaf diverse locaties kun je mee met een bevertocht. Een recente vaste bewoner is de zeearend. Sinds enkele jaren broeden er enkele paren in de Biesbosch. Deze majestueuze roofvogel met zijn spanwijdte van twee meter wordt regelmatig waargenomen boven de uitgestrekte wetlands.

Met Riveer naar de Noordwaard Werkendam

Aan de noordoostkant van de Biesbosch, bij Werkendam, ligt de polder Noordwaard. Dit gebied, dat in het kader van de waterveiligheid is ontpolderd en dat bij hoogwater volstroomt, is een mekka voor tienduizenden watervogels. Het uitgestrekte landschap biedt steeds een andere aanblik en vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen en natuurlijk vogels kijken. Riveer vaart vanuit Gorinchem en Hardinxveld naar Werkendam. De fiets mag gratis mee aan boord en vanuit de steiger Werkendam fiets je zo de Noordwaard in.