info@riveer.nl 0183 65 93 14

Vestingdriehoek

Varen door 3 provincies

Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevestein vormen samen de Vestingdriehoek. Riveer is de verbindende factor tussen deze verschillende bestemmingen. Een bijzonder en leuk uitstapje en het varen is eigenlijk wel een kleine rondvaart te noemen. Stap aan boord en laat u varen door 3 provincies, langs vestingen, uiterwaarden, historische gebouwen, leer over de waterlinie, geniet van cultuur en geschiedenis. Niet alleen buitenlanders kijken hier hun ogen uit, dat doen wij nog steeds! Ook een leuk om met kinderen te doen! Reizen met Riveer in de Vestingdriehoek doe je met dagkaart. Download de app voor kaartjes, vaartijden en tips!

Handige vestingdriekhoek adressen

Vestingsteden Gorinchem en Woudrichem

Gorinchem is een vestingstad aan de Merwede en de Linge. Woudrichem is een vestingstad waar Waal en afgedamde Maas samen stromen tot de Merwede. Het zijn plaatsen met fraaie monumenten, prachtige vestingwallen, terrassen en restaurants. En het zijn zeker ook vestingsteden die getuigen van een roerig verleden. Het water heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in deze omgeving. En doet dat ook vandaag nog. Wie door de straten, stegen, langs de havens of vestingwallen loopt, ondergaat de sfeer van de koopmans- en garnizoensstad Gorinchem en Woudrichem als vissersstad van weleer. Schitterende plekken om ook vandaag te beleven. Gorinchem heeft als stad een regio-functie en er zijn volop winkels, een station, restaurants en terrassen. Voor Woudrichem geldt: klein maar fijn! Het is een kleine sfeervolle vesting die niets voor niets in de smaak viel om te gebruiken voor de opnames van de populaire TV serie Dokter Tinus. Ook leuk om bij de VVV te informeren naar wandelingen met stadsgids in Woudrichem en Gorinchem.

Slot Loevestein en Fort Vuren

Bezoek Slot Loevestein, de bijgebouwen, de binnenplaats en wandel in dit schitterende gebied rond. Op de binnenplaats is een taveerne waar u kunt lunchen en koffie drinken. De steiger van Riveer ligt vlak bij de ingang van het slot, u wandelt daar in 2 minuten heen. Loevestein is trouwens ook leuk als onderdeel in een fietstocht. En er worden regelmatig activiteiten op Loevestein georganiseerd. In de zomer vaart Riveer dagelijks tussen Woudrichem-Slot Loevestein-Fort Vuren, én daarnaast ook in de weekenden tijdens het toeristische seizoen. Gorinchem is eenvoudig aan deze reis toe te voegen met een overstap in Woudrichem. Wanneer er geen vaste dienstregeling is naar Slot Loevestein kunt u reizen met de watertaxi. En op dagen dat er geen vaste dienstregeling is naar Loevestein hebben we bovendien een watertaxi actie vanuit Gorinchem. Bekijk de actievoorwaarden op de website.
Fort Vuren ligt schuin tegenover Slot Loevestein aan de rivier de Waal. Riveer heeft een steiger bij het fort en brengt u over water ter plekke. Fort Vuren is een heerlijke plek om even te pauzeren op een bijzondere locatie voor een lunch, diner, een borrelhapje of een koel glas op het terras. Het fort zelf kun Regelmatig worden er ook leuke activiteiten georganiseerd zoals live muziek en tentoonstellingen in het fort. Ook logeren op het fort is mogelijk, van eenvoudige tot luxe verblijven.