Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Veer Gorinchem-Werkendam-Hardinxveld

Tussen Werkendam, Hardinxveld en Gorinchem vaart één van de snelle voet- en fietsveren van Riveer. Op vaste tijdstippen brengt de pont je in ongeveer twintig minuten van Werkendam naar Gorinchem. Door weer en wind fietsen is er daardoor niet meer bij voor de vele scholieren en werkenden die dagelijks de pont nemen. Wil je vanuit Hardinxveld over het water naar Gorinchem? Dan vaar je altijd via Werkendam.

In de zomer weten steeds meer mensen de veerpont ook te vinden voor recreatie. Denk enerzijds aan winkelen in Gorinchem of ga juist de andere kant op richting Nationaal Park De Biesbosch. Met een oppervlakte van ruim 9000 hectare is de Biesbosch het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Tijdens je fietstocht vanaf de pont krijg je alvast een voorproefje in de Noordwaard. Dit is het natuurgebied tussen de Nieuwe Merwede en de Brabantse Biesbosch én het mekka voor tienduizenden watervogels. Het prachtige doorstroomgebied geldt als belangrijke schakel in het programma Ruimte voor de Rivieren.

De Biesbosch zelf bestaat uit verschillende rivieren en talloze eilandjes en kreken. Dit maakt het nationaal park tot een groen doolhof waar iedere liefhebber de natuur op zijn eigen manier kan beleven. Van kanoën onder overhangende wilgentakken en fietsen door eeuwenoude polders tot struinen over onverharde paden en de geschiedenis ontdekken in het prachtige Biesbosch museumeiland. Of speur naar bevers en ontdek zeldzame vogels; de Biesbosch staat namelijk bekend om zijn grote beverpopulatie en sinds kort is ook de reusachtige zeearend een vaste bewoner. Eén ding is zeker: de diversiteit van het gebied biedt de leukste dagjes uit voor zowel ouders met kinderen als voor de fanatieke vogelaar en natuurliefhebbers.

Handige Biesbosch adressen