Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Gorinchem-Woudrichem

Veer Gorinchem-Woudrichem

Het voet- en fietsveer Gorinchem-Woudrichem vaart het hele jaar door volgens een vaste dienstregeling. Van oktober tot en met april vaart de veerdienst van maandag tot en met zaterdag. Gedurende deze periode wordt de pont vooral gebruikt als (brom)fietsroute naar school of werk. Daarnaast kiezen veel mensen uit de regio de veerpont om familie 0f vrienden te bezoeken of om gebruik te maken van voorzieningen aan de overkant. Hemelsbreed is Gorinchem de dichtstbijzijnde stad met leuke winkels, gezellige terrassen, theaters en een bioscoop.

Vanaf mei vaart de veerpont ook op zondag. Dit maakt het pont erg geschikt als onderdeel van een fiets- of wandeltocht. Woudrichem is onderdeel van de Vestingdriehoek met Riveer als verbindende factor die je van de ene naar de andere historische plek vervoert. De vestingstad geldt namelijk ook als overstappunt van Gorinchem naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Speciaal voor deze route biedt Riveer een voordelige dagkaart.

De charmante vesting van Woudrichem is zelf ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de veersteiger loop je zo de Gevangenpoort binnen. Het is de enige overgebleven poort van de vestingwerken van Woudrichem – of Woerkum, zoals de plaats wordt genoemd door inwoners én dokter Tinus. De wal die indringers vroeger tegen moest houden omvat nog altijd de hele vesting, die ongeveer 300 karakteristieke huizen, leuke winkeltjes en smakelijke restaurants omvat. Met ons Culinaire Watertaxi-arrangement geniet je bijvoorbeeld van een heerlijk diner bij Kruiden & Jasmijn, de Gevangenpoort of `t Oude Raedthuys. Of ga naar het visserijmuseum en ontdek de spraakmakende geschiedenis van de zoetwatervisserij in Woudrichem. Tot de jaren vijftig van de twintigste eeuw was dit de belangrijkste broodwinning voor de inwoners.