Veerverbinding Dordrecht-Papendrecht eindigt 22 april; brug weer open

dordt

Veerverbinding Dordrecht-Papendrecht eindigt 22 april; brug weer open

UPDATE:
Vrijdagmiddag 22 april a.s. gaat het fietspad van de Merwedebrug bij Papendrecht rond 17.00 uur weer permanent open voor (brom)fietsers. Het onderhoud aan het fietspad van de brug is dan afgerond en het fietspad ligt er weer goed bij. Dit is een week eerder dan gepland. De gratis fietspont vaart 22 april nog de hele dag van 6.15 tot 18.00 uur.

Van 31 januari tot 30 april is het fietspad op de Merwedebrug bij Papendrecht (N3) in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden. Om verkeershinder voor fietsers te beperken, vaart Riveer gedurende die periode met een gratis veerverbinding tussen Papendrecht en Dordrecht in opdracht van Rijkswaterstaat.

Doordeweeks ieder half uur een afvaart

De extra veerverbinding vaart van maandag tot en met zaterdag: op werkdagen ieder half uur tussen 6.15 uur en 18.00 uur, op zaterdag ieder uur tussen 8.00 uur en 17.45 uur. De exacte afvaarttijden vind je terug in de reisplanner op de website en onder 'vertrekpunten' in de Riveer app. Met de gratis app heb je de vaartijden altijd bij de hand op je mobiele telefoon.

mama

De gratis veerverbinding vaart tussen de tijdelijke aanlegsteigers bij Kerkeplaat in Dordrecht (ruïne Huis te Merwede) en Huys de Merwede in Papendrecht, zoals te zien is op dit kaartje.

Download Riveer app

Via pushberichten in de app ontvangen reizigers bovendien het snelst informatie over veranderingen in de dienstregeling of als de pont vanwege slechte weersomstandigheden tijdelijk niet kan varen. Zorg daarom dat je de app hebt gedownload en meldingen aan hebt staan. Onder 'meldingen' in het menu kun je gericht meldingen aanzetten voor de verbinding Papendrecht-Dordrecht.