Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Veren op verschillende trajecten

Voet- en fietsveren

Fietsen mogen gratis mee aan boord bij alle voet- en fietsveren! Wanneer je reist met Riveer is het het makkelijkst om de Riveer app te gebruiken voor de actuele vaartijden en het kopen van tickets

Gorinchem-Woudrichem

Het voet- en fietsveer Gorinchem-Woudrichem vaart het hele jaar door volgens een vaste dienstregeling. Van oktober tot en met april vaart de veerdienst van maandag tot en met zaterdag. Gedurende deze periode wordt de pont vooral gebruikt als (brom)fietsroute naar school of werk. Daarnaast kiezen veel mensen uit de regio de veerpont om familie 0f vrienden te bezoeken of om gebruik te maken van voorzieningen aan de overkant. Hemelsbreed is Gorinchem de dichtstbijzijnde stad met leuke winkels, gezellige terrassen, theaters en een bioscoop.

Vanaf mei vaart de veerpont ook op zondag. Dit maakt het pont erg geschikt als onderdeel van een fiets- of wandeltocht. Woudrichem is onderdeel van de Vestingdriehoek met Riveer als verbindende factor die je van de ene naar de andere historische plek vervoert. De vestingstad geldt namelijk ook als overstappunt van Gorinchem naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Speciaal voor deze route biedt Riveer een voordelige dagkaart.

De charmante vesting van Woudrichem is zelf ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de veersteiger loop je zo de Gevangenpoort binnen. Het is de enige overgebleven poort van de vestingwerken van Woudrichem – of Woerkum, zoals de plaats wordt genoemd door inwoners én dokter Tinus. De wal die indringers vroeger tegen moest houden omvat nog altijd de hele vesting, die ongeveer 300 karakteristieke huizen, leuke winkeltjes en smakelijke restaurants omvat. Met ons Culinaire Watertaxi-arrangement geniet je bijvoorbeeld van een heerlijk diner bij Kruiden & Jasmijn, de Gevangenpoort of `t Oude Raedthuys.  Of ga naar het visserijmuseum en ontdek de spraakmakende geschiedenis van de zoetwatervisserij in Woudrichem. Tot de jaren vijftig van de twintigste eeuw was dit de belangrijkste broodwinning voor de inwoners.

Gorinchem-Werkendam-Hardinxveld

Tussen Werkendam, Hardinxveld en Gorinchem vaart één van de snelle voet- en fietsveren van Riveer. Op vaste tijdstippen brengt de pont je in ongeveer twintig minuten van Werkendam naar Gorinchem. Door weer en wind fietsen is er daardoor niet meer bij voor de vele scholieren en werkenden die dagelijks de pont nemen. Wil je vanuit Hardinxveld over het water naar Gorinchem? Dan vaar je altijd via Werkendam.

In de zomer weten steeds meer mensen de veerpont ook te vinden voor recreatie. Denk enerzijds aan winkelen in Gorinchem of ga juist de andere kant op richting Nationaal Park De Biesbosch. met een oppervlakte van ruim 9000 hectare is de Biesbosch het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. tijdens je fietstocht vanaf de pont krijg je alvast een voorproefje in de Noordwaard. Dit is het natuurgebied tussen de Nieuwe Merwede en de Brabantse Biesbosch én het mekka voor tienduizenden watervogels. Het prachtige doorstroomgebied geldt als belangrijke schakel in het programma Ruimte voor de Rivieren.

De Biesbosch zelf bestaat uit verschillende rivieren en talloze eilandjes en kreken. Dit maakt het nationaal park tot een groen doolhof waar iedere liefhebber de natuur op zijn eigen manier kan beleven. Van kanoën onder overhangende wilgentakken en fietsen door eeuwenoude polders tot struinen over onverharde paden en de geschiedenis ontdekken in het prachtige Biesbosch museumeiland. Of speur naam bevers of ontdek zeldzame vogels; de Biesbosch staat namelijk bekend om zijn grote beverpopulatie en sinds kort is ook de reusachtige zeearend een vaste bewoner. Eén ding is zeker: de diversiteit van het gebied biedt de leukste dagjes uit voor zowel ouders met kinderen als voor de fanatieke vogelaar en natuurliefhebbers.

Autoveren

Wanneer je reist met Riveer is het het makkelijkst om de Riveer app te gebruiken voor het inzien van de vaartijden en het kopen van tickets.

Brakel – Herwijnen

Voor velen is de veerpont Brakel-Herwijnen een praktische verbinding van noord naar zuid en andersom. Met de drukke snelwegen A2 aan de ene kant en A27 aan de andere kant en de gunstige kwartierdiensten is het een perfecte alternatieve route. Dagelijks kiezen veel inwoners uit de regio de veerpont over de Waal om naar school of werk te gaan. De pont biedt ruimte aan fietsers, automobilisten, maar ook vrachtwagens en landbouwvoertuigen tot 55 ton kunnen gebruik maken van het veer.

Op toeristisch gebied is het vooral de natuur die de omgeving haar charme geeft. Brakel en Herwijnen liggen in een prachtig landelijk gebied met slingerende dijken en indrukwekkende vergezichten. Niet voor niets is de veerpont Brakel erg geliefd om op te nemen in wandel- en fietstochten of toertochten met de motor of de oldtimer. Vanaf het water vallen de brede uiterwaarden meteen op. Hierlangs fiets of wandel je een prachtige route naar bezienswaardigheden Fort Vuren of Slot Loevestein. Even verderop in Brakel vind je het Landgoed Brakel, met een oude moestuin vol zeldzame planten en de restanten van het kasteel in het midden van het bos. Een dagje uit met de kinderen? Dan is het GeoFort in Herwijnen een echte aanrader – een educatieve indoor- en outdoor attractie middenin de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanaf de pont sta je er zo!

Aalst- Veen

De kabelpont tussen Aalst-Veen is een klein autoveer over de Afgedamde Maas. Er kunnen maar een paar auto’s op. Het is waarschijnlijk ons meest romantische en nostalgische veer. En het is gewoon een ontzettend leuk veer om op te nemen in een route. We zien echt van alles aan boord komen: fietsers, old timers, paard en wagen, wandelaars, motorrijders, oude solex-clubs, auto’s, kleine vrachtwagens en tractoren. Ook veel scholieren maken gebruik van deze verbinding en zij reizen het voordeligst met een jaarabonnement. Daarnaast hebben we losse tickets en verkopen we 25 rittenkaarten op dit traject.
Er wordt gevaren bij verkeersaanbod, dus staat u op de veerstoep, dan ziet de veerman u en zal hij u komen ophalen. Er zijn in de zomer andere vaartijden dan in de winter.