Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein: ga met Watertaxi-actie

Loevestein vanaf rivier

Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

De voorjaarsvakantie op Loevestein draait helemaal om water. Van 23 april tot en met 8 mei openen de enthousiaste gidsen hun verhalenkist en vertellen ze over de eeuwenoude geschiedenis van het slot. Want Loevestein is ontstaan door water, verdedigd door water en bedreigd door water. Hoe leuk is het als je ook nog over de rivier naar het kasteel kan gaan? Maak je bezoek compleet met onze watertaxi-actie!

Van alles te doen

Het kasteel en de vesting zijn verweven met het water: de ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de Hollandse Waterlinies, Hugo's ontsnapping via het water... Al deze verhalen komen dagelijks aan bod in de Zael van het kasteel. Maar er is nog veel meer te doen in en rondom het kasteel. Bezoek de nieuwe tentoonstelling 'Denkend aan Water', zet zelf de vesting onder water met het waterspel of doe op de woensdagen mee aan de workshop aquarellen. Of ga met je eigen sleutel op ontdekking in de vesting, bestorm het klimparcours of laat buskruit ontploffen in de kruittoren.

Maak het water écht onderdeel van je bezoek!

In april en op doordeweekse dagen in mei gaat er nog geen reguliere dienstregeling naar Loevestein. Wil je toch over water gaan? Reserveer dan onze Watertaxi-actie (let op actievoorwaarden) en krijg 50% korting op je retourtje vanuit Gorinchem of Woudrichem - op een tijdstip naar keuze.

Ga je op zaterdag of zondag in mei? Dan gaat er vanaf 12.15 uur ieder uur een afvaart vanuit Gorinchem, via Woudrichem. Wil je al eerder naar Loevestein, dan varen we op reservering om 9.55 uur een extra rechtstreekse rit vanuit Gorinchem. Over water is tenslotte de leukste weg!

Let op: reserveren is verplicht voor de watertaxi-actie én de vroege rit in de weekenden. Lees hier hoe het werkt.