Watertaxi

Watertaxi

Buiten de reguliere vaartijden van Riveer naar de overkant? Geen probleem! Onze watertaxi is de oplossing in het gebied van Werkendam tot Brakel.
De watertaxi vaart:

 • alleen nadat er een afspraak is gemaakt (check altijd eerst telefonisch of de watertaxi beschikbaar is!)
 • tegen een vast tarief naar onze gebruikelijke Riveer-steigers
 • buiten de reguliere dienstregeling van de veerdienst.

Je spreekt een tijd af en wordt persoonlijk opgehaald. De Riveer-bestemmingen en tarieven van de watertaxi zie je hieronder. Met de watertaxi kun je ontspannen naar een restaurant in Woudrichem, een avondje uit in Gorinchem of met een groep collega's of vrienden overvaren.

 1. bel altijd eerst de kapitein en bespreek je wensen 0183 659 314 (keuze 3)
 2. pas na akkoord koop je je kaartjes op datum en tijd via app.riveer.nl
 3. een rit dan pas vast en jij hebt je geldige kaartjes op zak

7 dagen per week beschikbaar

Zondag t/m donderdag:
10.00 - 24.00 uur
Vrijdag en zaterdag:
10.00 - 01.00 uur

De watertaxi bellen kan tussen 10-22 uur
0183 659 314 (keuze 3)

Tarieven per persoon per rit

 • Zone A: € 7,70
  Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Loevestein, Fort Vuren
 • Zone B: € 11,51
  Gorinchem of Sleeuwijk naar Werkendam of Hardinxveld
 • Zone C: € 16,04
  - Woudrichem, Slot Loevestein of Fort Vuren naar Werkendam of Hardinxveld
  - Gorinchem, Sleeuwijk, Woudrichem, Slot Loevestein of Fort Vuren naar Brakel of Herwijnen
 • Zone D: € 19,21
  Brakel naar Herwijnen of Hardinxveld naar Werkendam (Dit traject moet altijd bekeken worden op haalbaarheid. Een aanvraag dien je in via info@riveer.nl en minimaal 2 werkdagen van tevoren. Er wordt niet gevaren voor minder dan 4 personen) 

hoe werkt het?

1

Reserveren

De schipper zal vragen naar het aantal personen, de gewenste datum en tijd en het traject. Hij kijkt dan of de watertaxi beschikbaar is. Een schipper moet altijd EERST akkoord geven VOORDAT je kaartjes koopt. Na het akkoord van de kapitein op jouw aanvraag, koop je GELIJK je kaartjes op datum en tijd en rekent ze af. Pas dan staat je reserveringvast.
Zet nooit zonder overleg een reservering in de agenda van de watertaxi! Als je pech hebt is er geen watertaxi beschikbaar, ligt er dus geen watertaxi te wachten en ben je je wel gekochte kaartjes kwijt!

0183 - 659 314 (keuze 3)

Bereikbaar van 10.00 tot 22.00 uur
Een beller is sneller!

Bel minimaal 1 uur van tevoren. Maar dit biedt geen garantie dat er over een uur altijd een watertaxi beschikbaar is. De watertaxi heeft een planning waar nieuwe afspraken ingepast worden.

watertaxi@riveer.nl

Mail beantwoorden we binnen 2 dagen. 
Meld bij deze geen-haast-mail wel altijd een telefoonnummer! Bellen is vlotter en efficiënter voor de kapitein. Akkoord geven op een aanvraag doet de watertaxi telefonisch.

2

Tickets kopen

 • Als je van de kapitein een akkoord hebt op de gewenste datum en tijd, koop je gelijk je watertaxi-kaartjes via app.riveer.nl of de Riveer App. Jouw aankoop zorgt ervoor dat je in de agenda van de watertaxi komt te staan. En er niet een andere rit op die tijd wordt gevaren.
 • Zet nooit zonder overleg vooraf een reservering in de agenda van de watertaxi! Als je pech hebt is er geen watertaxi beschikbaar, ligt er dus geen watertaxi te wachten en ben je je gekochte kaartjes kwijt!
 • Meerrittenkaarten voor de watertaxi bestaan niet meer sinds medio sept 2023. watertaxikaarten zijn nu altijd gekoppeld aan traject, datum en tijd. Had je nog geldige watertaxi tickets vanuit de oude Riveer app? Mail dan naar info@riveer.nl o.v.v.  het mailadres van je Riveeraccount, het type tickets en je naam en telefoonnummer.

Ook bij de watertaxi zijn de algemene voorwaarden van toepassing

3

Meevaren? Kom op tijd

Stap op de afgesproken tijd aan boord en beleef het gevoel van betaalbare luxe om persoonlijk opgehaald te worden. Kom niet te laat! De watertaxi kan niet blijven wachten! Ook kunnen er voor extra wachttijd extra kosten in rekening worden gebracht aan laatkomers. Gaat er iets onverwacht mis? Bel dan zo snel mogelijk de watertaxi. Dit kan tussen 10 en 22 uur.

's Nachts overvaren?

Dat is bij uitzondering mogelijk op aanvraag via info@riveer.nl (vermeld datum en tijd, vaarroute, aantal personen en telefoonnummer).

Let op: voor een nachtrit betaal je een toeslag van €31,08 bovenop het reguliere watertaxitarief.