Werken Bij Riveer

werk

Werken bij Riveer

In totaal werken wij met cica 40 man personeel bij Riveer. Samen zorgen we ervoor dat de veerboten op alle verschillende trajecten varen en het kantoor draait met alle voorkomende werkzaamheden.

3 Provincies en 7 gemeentes

Riveer heeft als veerdienst verschillende vaste verbindingen en heeft daarnaast ook schepen die als watertaxi inzetbaar zijn. In de afgelopen jaren zijn we flink uitgebreid: wat aanving rondom Gorinchem is inmiddels uitgegroeid tot een veerdienst in 3 verschillende provincies en met 7 betrokken gemeentes.

Veer Aalst - Veen

Verborgen tussen de slingerende dijken van de Afgedamde Maas

In het kort

Vaartijden

Oktober t/m april:
maandag t/m zaterdag
Mei t/m september:
dagelijks (incl. weekenden)

Faciliteiten

  • Wifi
  • Snackautomaat
  • Rolstoeltoegankelijk

Locatie

Direct naar Google Maps

Parkeren

Aalst
Parkeerterrein Zaaiwaard (tussen de Neswaarden en voetbalvereniging Roda Boys). Kosten: gratis

Let op: wij adviseren om je auto aan deze kant van de rivier te parkeren, omdat Veen weinig parkeermogelijkheden heeft.

Het autoveer tussen Aalst en Veen is waarschijnlijk de meest nostalgische pont in onze vloot. Het kabelveer ligt verborgen tussen de slingerende dijken van de Afgedamde Maas. Dit maakt de Aalst II erg leuk om o.a. op te nemen in een toeristische route door het natuurrijke gebied.

De veerpont biedt ruimte aan 3 tot 4 personenauto’s en vaart op verkeersaanbod. Voor scholieren die aan de overkant wonen is het een handige route naar hun middelbare school in Wijk en Aalburg of Andel. Van november tot en met maart vaart het veer van maandag tot en met zaterdag. In de zomermaanden vaart het veer langer en van mei tot en met september ook op zondag.

Verbindende factor van Vestingdriehoek

Dichtbij de veerpont ligt het groene recreatiegebied de Neswaarden in Aalst. Een superleuk recreatiegebied voor ouders én kinderen. Want terwijl jij vanaf het grasveld alles gemakkelijk in de gaten kunt houden, spelen kinderen naar hartenlust in de grote buitenspeeltuin. Als de temperaturen het toelaten, kunnen jullie zelfs een verfrissende duik nemen in het Esmeer. Verderop ligt de Lieskampen. Het natuurgebied is deels toegankelijk met wandelpaden, ruiterpaden en een visvijver. Door de invloed van kwelwater vind je hier een rijke plantengroei. In de kleiputtengebieden heeft zich bijzondere flora met onder meer orchideeën ontwikkeld. Aan de andere kant van de Afgedamde maas vormen korenmolen De Hoop en de boerderijen van het Altenase Dwarsdeeltype de bezienswaardigheden. Een kenmerkende bouwstijl voor het Land van Heusden en Altena.