Koop direct je ticket digitaal en bespaar 10% korting op je overtocht!

Woudrichem 46e Festival Weekend

Woudrichem 46e Festival Weekend

In het Hemelvaartsweekend van 4 t/m 8 mei vindt het 46e Festival Weekend in Woerkum plaats. Publiekstrekkers zijn het visbakken en de jaarmarkt. Natuurlijk met de veerdienst erheen! Tip; bezoek het festival vanuit Lingehaven Gorinchem.

Woensdag 4 mei t/m zondag 8 mei 2016

Al vanaf 1971 wordt in het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem, veelal ook wel bekend als Woerkum, jaarlijks het Festival Weekend gehouden. Het evenement vindt elk jaar plaats rond het weekend van Hemelvaartsdag, met als grote publiekstrekker het landelijk uniek te noemen Woerkums kampioenschap vis bakken, maar zeker ook de traditionele jaarmarkt en kinderrommelmarkt.

Kampioenschap vis bakken en jaarmarkt

Het 20ste Woerkums kampioenschap vis bakken dit jaar! Als op Hemelvaartsdag om 12.30 uur de eerste vis de pan in gaat, de liederen van de visserskoren oude ambachtenklinken en ambachtslieden de oude ambachten  demonstreren, is de sfeer van het visserijverleden weer terug in het heden.

Een vaste traditie tijdens het Festival Weekend is de jaarmarkt op 7 mei in de historische vesting met daarnaast de kinderrommelmarkt. Voor de extra feestelijke sfeer zullen de diverse muzikale activiteiten weer garant staan. Ook zullen de gezellige winkeltjes weer uitnodigend open staan en zijn er tussen de kramen de gezellige terrasjes.

Met Riveer

Bezoeken van het festival gaat het makkelijkste en leukste via het water. Neem de veerboot in Gorinchem en stap zonder parkeerproblemen uit in de fraaie vesting. Riveer heeft hiervoor een aangepaste dienstregeling. Vanuit Werkendam, Hardinxveld en Sleeuwijk kunt u natuurlijk met 1 keer overstappen in Gorinchem ook heerlijk met de pont naar Woudrichem.

Lingehaven Gorinchem

Lingehaven biedt u een mooie haven in binnenstad Gorinchem. Hier geniet u van een comfortabel en gezellig verblijf met uw pleziervaartuig, op loopafstand van alle winkels. En u wandelt zo naar de veerboot die u naar Woudrichem brengt. Kortom een ideale verblijfplaats tijdens het Festival Weekend in Woudrichem..

Meer iInformatie over alle activiteiten in Woudrichem met hemelvaart? Kijk opwww.festivalweekendwoudrichem.nl
info@festivalweekendwoudrichem.nl of 06) 22155561 of (0183) 303260.