Zomervakantie op Slot Loevestein

riveer.nl
Loevestein vanaf rivier

Zomervakantie op Slot Loevestein

Tot en met 5 september is het zomervakantie op Slot Loevestein. Hét moment om in de wereld te kruipen waaruit Hugo de Groot 400 jaar geleden wist te ontsnappen. De toegangspoort staat iedere dag wagenwijd open voor publiek. Op een zomerse dag ziet dat er prachtig uit en is het goed toeven, maar hoe zal Hugo de Groot dit ervaren hebben toen hij opgesloten werd in 1619?

Van alles te doen

In de zomervakantie is er van alles te doen in en rondom het kasteel. Maak een iconische foto in Hugo's boekenkist, bezoek de tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot, bestorm het nieuwe klimparcours, ga met Hugo's speurboekje op ontdekking in de vesting, speel oud-Hollandse spellen of ga luisteren en kijken bij één van de Loevestein Live activiteiten. In de maand augustus is er elk weekend een live-act te zien, variërend van oude ambachten tot muziek onder de boom en van middeleeuwse muziek tot soldaten in de vesting. In het laatste weekend - van 27 tot en met 29 augustus - vormt Loevestein het bijzondere decor voor een buitenbioscoop.

Hugo's ontsnappingsroute ervaren

In de maanden juli en augustus vaart Riveer zeven dagen per week naar het kasteel. Vanaf 12.15 uur gaat er ieder uur een afvaart vanuit Gorinchem, via Woudrichem. Om toch eerder over water te gaan, varen we echter om 9.55 uur een extra rechtstreekse rit vanuit Gorinchem*. Over water is tenslotte de leukste weg! Laat jezelf onderweg verwonderen door het feit dat Hugo de Groot precies dezelfde route aflegde in zijn befaamde boekenkist!

*Wil je gebruik maken van deze vroege overtocht? Reserveer dan vooraf via telefoonnummer 0183 - 659 314 (keuze 3) én koop een Vestingdriehoek ticket via de website of de Riveer app óf een combiticket (is inclusief entree) via Slot Loevestein. Met beide tickets kun je 's middags met het reguliere veer terug. Voor deze terugreis is reserveren niet nodig/mogelijk.

Regel bezoek aan Loevestein vooraf

Door de corona-maatregelen is een spontaan bezoek aan Loevestein niet mogelijk. De vesting is alleen toegankelijk met een online betaald entreebewijs én een gereserveerd tijdsblok-ticket. Dit is nodig om bezoekers zo gespreid mogelijk binnen te laten komen. Zo kun je reserveren voor binnenkomst tussen 10.00 en 11.00 uur, 11.00 en 12.00 uur, enzovoorts. Per uur zijn er 100 tijdsblok-tickets beschikbaar waarmee je toegang hebt tot de gehele vesting, inclusief het kasteel.