Brakel – Herwijnen

Brakel - Herwijnen

Alternatieve route langs de prachtige uiterwaarden

Januari t/m december
dagelijks (incl. weekenden)

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Wifi
  • Snackautomaat
trekker

Praktische verbinding tussen noord en zuid

Voor velen is de veerpont Brakel-Herwijnen een praktische verbinding van noord naar zuid en andersom. Met de drukke snelwegen A2 aan de ene kant en A27 aan de andere kant en de gunstige kwartierdiensten is het een perfecte alternatieve route. Dagelijks kiezen veel inwoners uit de regio de veerpont over de Waal om naar school of werk te gaan. De pont biedt ruimte aan fietsers, automobilisten, maar ook vrachtwagens en landbouwvoertuigen tot 55 ton kunnen gebruik maken van het veer. Kijk op de website of in de Riveer App voor de vaartijden.

Te zien en te doen

Brakel en Herwijnen liggen in een prachtig landelijk gebied met slingerende dijken en indrukwekkende vergezichten. Niet voor niets is de veerpont Brakel erg geliefd om op te nemen in wandel- en fietstochten of toertochten met de motor of de oldtimer. Vanaf het water vallen de brede uiterwaarden meteen op. Hierlangs fiets of wandel je een prachtige route naar bezienswaardigheden Fort Vuren of Slot LoevesteinEven verderop in Brakel vind je het Landgoed Brakel, met een oude moestuin vol zeldzame planten en de restanten van het kasteel in het midden van het bos. Een dagje uit met de kinderen? Dan is het GeoFort in Herwijnen een echte aanrader – een educatieve indoor- en outdoor attractie middenin de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanaf de pont sta je er zo!

Parkeren

Brakel:
De parkeerplaatsen liggen pal naast de veerverbinding. De parkeerplaats (gratis) dient tevens als parkeerplaats voor de lokale voetbalvereniging BZC'14. Op zaterdagmiddag kan het daar druk zijn.

Let op: wij adviseren om je auto aan deze kant van de rivier te parkeren, omdat Herwijnen weinig parkeermogelijkheden heeft.