Vervolgvervoer

vervolg

Vervolgvervoer

Met het openbaar vervoer van of naar het Riveergebied? In onze regio bevinden zich de treinstations Gorinchem, Boven-Hardinxveld en Zaltbommel en in iedere oeverplaats stopt wel een bus. Ontdek de beste aansluiting voor jouw veerverbinding en reis comfortabel van deur tot deur.

Direct naar:

Van en naar Gorinchem

Op ongeveer twee kilometer vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort ligt het station Gorinchem. De afstand is te fietsen of te wandelen door de oude binnenstad of over de prachtige vestingwal. Je kunt er echter ook voor kiezen om naar bushalte Walstraat te lopen (9 minuten) en vanaf daar verder te gaan.

Station Gorinchem ligt op de R-net MerwedeLingelijn en verbindt Geldermalsen met Dordrecht. Deze treinverbinding is de snelste manier om met het openbaar vervoer naar Rotterdam te gaan. En in de spits vertrekt er ieder kwartier een bus van Gorinchem naar station Utrecht Centraal.

Van en naar Woudrichem, Sleeuwijk of Werkendam

Vanaf de haltes Tol Oost en Tol West in Sleeuwijk gaan er vele busverbindingen verder naar het zuiden. Daar vandaan gaat bijvoorbeeld bus 401 naar Breda, bus 400 naar Oosterhout of bus 121 naar Den Bosch. Buslijn 121 gaat onder andere via Woudrichem (halte Rondeel) en Veen en Wijk en Aalburg. Wil je vanaf Werkendam verder? Vanaf de veersteiger loop je in 5 minuten naar halte Plein, waar bus 120 je naar de Tol brengt.

Van en naar Hardinxveld-Giessendam

In 2 minuten loop je van de veersteiger naar bushalte Werkendamseveer. Daarvandaan vertrekt eenmaal per uur de Qbuzz buurtbus 707 richting station Boven-Hardinxveld. Dit station ligt op de R-net MerwedeLingelijn en verbindt Geldermalsen met Dordrecht. De vertrektijden van de bus sluiten zowel in de spits als buiten de spits goed aan op de aankomsttijden van de veerpont.

Van en naar Brakel of Aalst

Station Zaltbommel is een halte tussen de verbinding Den Haag Centraal en Den Bosch, via Utrecht Centraal. Vanaf daar kun je met buurtbus 49 naar Brakel of met buurtbus 268 naar Aalst.

oranje fiets

Pak een deelfiets

Op meerdere plekken in Gorinchem vind je de oranje deelfietsen van Donkey Republic. Deze kun je inleveren op hetzelfde punt, of ergens anders. Ook in Werkendam en Hardinxveld vind je zo'n fietspunt.

Met de Donkey Republic App regel je de reservering en haal je de fiets van het slot. In de App zie je hoeveel fietsen er op welke locatie beschikbaar zijn. Je betaalt een starttarief en daarna geldt: hoe langer je rijdt, hoe goedkoper het wordt. Op onze voet- en fietsveren mag de fiets gratis mee aan boord.

Lees alles over de fietsen via
Donkey bike (qbuzz.nl)

Onze afmeerlocaties zijn opgenomen in de reisplanner van 9292OV. Raadpleeg daarom de website of de App om de meest actuele aansluiting te bekijken.