Watertaxi

Watertaxi

Buiten de reguliere vaartijden van Riveer naar de overkant? Geen probleem! De watertaxi is de maatoplossing in het gebied van Werkendam tot Brakel. Zo kun je ontspannen naar een restaurant in Woudrichem, een avondje uit in Gorinchem of met een groep collega's of vrienden overvaren.

Bel altijd eerst de watertaxi kapitein 0183 659 314 (keuze 3) voordat je kaartjes voor de watertaxi aankoopt. De watertaxi kapitein is bereikbaar van 10.00 uur 's morgens tot en met 22.00 uur 's avonds. Bespreek jouw wensen zoals de datum en tijd wanneer je wil overvaren. De watertaxi kapitein kijkt in de agenda of je wens past.

Volg de volgende stappen voor een watertaxi reservering

Bel altijd eerst de watertaxi kapitein

telefoonnummer 0183 659 314 (keuze 3). Bespreek je wensen. De watertaxi kapitein kijkt in de agenda of je wens past.

Koop je watertaxikaartjes in de Riveer-app

Pas na akkoord van de watertaxi kapitein koop je watertaxikaartjes aan in de Riveer-app. Koop nooit watertaxikaartjes zonder vooraf te overleggen.

Reservering is gelukt

De reservering staat pas vast nadat je stap 1 en 2 hebt doorlopen. Dan ligt de watertaxi voor je klaar op de afgesproken datum en tijd.
Stap met een geldig watertaxi kaartje aan boord.

 • De watertaxi vaart alleen op afspraak (koop nooit zonder vooraf te overleggen watertaxi-kaartjes!)
 • De watertaxi is vraagafhankelijk vervoer en kan dus al geboekt zijn op de tijd dat je over wilt
 • De watertaxi vaart tegen een vast tarief van en naar onze eigen afmeer-lokaties (tarieven en lokaties zie je hieronder)
 • De watertaxi vaart buiten de reguliere dienstregeling van de veerdienst.
 • Een watertaxi kaartje is gekoppeld aan de afgesproken datum en tijd. En kun je dus niet op een andere dag of tijd gebruiken.
 • Watertaxikaartjes die zijn aangekocht, kunnen niet worden teruggenomen.
 • Je koopt kaartjes voor je vertrek via app.riveer.nl en je stapt met geldige kaartjes aan boord.
 • Iedere persoon vanaf 5 jaar heeft een kaartje nodig.

7 dagen per week beschikbaar

zondag t/m donderdag
10.00 - 24.00 uur

vrijdag en zaterdag
10.00 - 01.00 uur

0183 - 659 314 (keuze 3)

Bereikbaar van 10.00 tot 22.00 uur. Een beller is sneller!
Bel minimaal 1 uur van tevoren. Maar dit biedt geen garantie dat er altijd een watertaxi beschikbaar is. De watertaxi heeft een planning waar nieuwe afspraken ingepast worden.

watertaxi@riveer.nl

Antwoord op mail duurt 2 dagen
Bellen is het meest efficiënt. Akkoord geven op een reserveringsaanvraag gaat telefonisch. Heeft iets geen haast? Wil je toch iets mailen of een terugbelverzoek neerleggen bij de kapitein? Geef dan altijd een telefoonnummer op waarop je bereikbaar bent.

Heb je een reservering gemaakt? kom op tijd!

Stap op de afgesproken tijd aan boord en beleef het gevoel van betaalbare luxe om persoonlijk opgehaald te worden. Kom niet te laat! De watertaxi kan niet blijven wachten! Ook kunnen er voor extra wachttijd extra kosten in rekening worden gebracht aan laatkomers. Gaat er iets onverwacht mis? Bel dan zo snel mogelijk de watertaxi om te overleggen. Bellen met de watertaxi kan tussen 10 en 22 uur.

Tarieven per persoon per rit

 • Zone A: € 8,02
  Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Loevestein, Fort Vuren
 • Zone B: € 11,98
  Gorinchem of Sleeuwijk naar Werkendam of Hardinxveld
 • Zone C: € 16,70
  - Woudrichem, Slot Loevestein of Fort Vuren naar Werkendam of Hardinxveld
  - Gorinchem, Sleeuwijk, Woudrichem, Slot Loevestein of Fort Vuren naar Brakel of Herwijnen
 • Zone D: € 20,00
  Brakel naar Herwijnen of Hardinxveld naar Werkendam (Dit traject moet altijd bekeken worden op haalbaarheid. Een aanvraag dien je in via info@riveer.nl en minimaal 2 werkdagen van tevoren. Er wordt niet gevaren voor minder dan 4 personen) 
Passagier bedient iPad aan boord

Schip afhuren

Exclusief met jouw gezelschap overvaren of een asverstrooiing op de rivier? Op basis van beschikbaarheid is het mogelijk om een schip van Riveer af te huren. We kunnen diverse schepen inzetten, afhankelijk van het aantal personen. Voor het afhuren van een schip (incl. bemanning) geldt een minimale huurperiode van 2 uur (€ 321,09 p/u). Interesse? Stuur een e-mail naar info@riveer.nl.

's Nachts overvaren?

Dat is bij uitzondering mogelijk op aanvraag via info@riveer.nl (vermeld datum en tijd, vaarroute, aantal personen en je telefoonnummer).

Let op: voor een nachtrit betaal je een toeslag bovenop het reguliere watertaxitarief. Nachtritten zijn niet altijd te realiseren. (beschikbaarheid).

IMG-20181107-WA0002