Slot Loevestein – Fort Vuren

Slot Loevestein en Fort Vuren

Dienstregeling

De reguliere veerverbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren vaart van mei t/m september. Wil je van Fort Vuren naar Slot Loevestein? Dan vaar je altijd via Woudrichem.

Veerdienst in toeristische seizoen:

  • maanden mei, juni en september op zaterdag en zondag
  • juli en augustus 7 dagen per week

Watertaxi als er geen veer vaart:

  • in de winter
  • doordeweeks in voor-en najaar

Dagkaart

Op een bijzonder punt van waterwegen liggen unieke plekken met een rijke historie. Breng een bezoek aan de vestingsteden: Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Wil je een compleet dagje uit? Dan is de voordeligste optie om een dagkaart te kiezen. Met een dagkaart op zak vaar je retour naar Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Maak prachtige fietstochten door Gorinchem en Woudrichem. Bezichtig Slot Loevestein en ontdek Fort Vuren. De dagkaart is één dag geldig vanaf activatie. Alle kaartjes die je bij Riveer kan aankopen zijn 1 jaar geldig na aankoopdatum. Dagkaarten kun je enkel aankopen via de Riveer-app. Aan boord zijn er alleen enkeltjes te koop. Aan boord is het alleen mogelijk om te pinnen.

Watertaxi

Wil je een overtocht maken en vaart de reguliere veerpont niet? Dan is het mogelijk om een watertaxi te reserveren. De watertaxi heeft een ander tarief dan de reguliere overtochten. Wil je een reservering maken? Bel naar de watertaxi kapitein op telefoonnummer 0183 659 314 (keuze 3) Met de kapitein overleg je de vaartijden die jou uitkomen. Passen jouw wensen in zijn vaarschema? Na akkoord kan je watertaxi kaartjes in de Riveer-app aankopen. De watertaxi zal niet varen als er een reguliere veerdienst naar Slot Loevestein vaart. De dagkaart voet- en fietsveren is op de watertaxi niet geldig.

Combiticket

Wil je met de veerpont een overvaart maken en een bezoek brengen aan Slot Loevestein? Dan kan je kiezen voor een combiticket. Combitickets zijn alleen te koop via de website van Slot Loevestein.

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • WiFi

Ervaar de ontsnappingsroute van Hugo de Groot

Vanaf de boot zie je Slot Loevestein al van verre verschijnen. Je krijgt meteen een nostalgisch gevoel. Destijds was dit de makkelijkste manier om het kasteel te bereiken, door de vele overstromingen rondom de vesting. Nu is het ook nog de leukste manier, je meert pal voor de toeristische trekpleister aan. Laat je onderweg verwonderen door het feit dat Hugo de Groot precies dezelfde route aflegde in zijn befaamde boekenkist. En vergeet ook de prachtige natuur rondom Loevestein niet. Varend over de rivier kun je soms zelfs al konikpaarden spotten in de uiterwaarden van het Munnikenland. Recht tegenover Loevestein ligt Fort Vuren. Het werd in 1844 gebouwd als één van de vele verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Alleen al in het Riveergebied vind je elf van zulke bouwwerken. De linie maakte het westen van Nederland onbereikbaar voor de vijand, simpelweg door de omgeving onder water te zetten. Dit gebeurde slechts drie keer: tijdens de Frans-Duitse Oorlog, de Eerste Wereldoorlog en aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Fort Vuren kreeg in 1940 echter wel een Duitse luchtaanval te verwerken. Vandaag de dag is het fort juist heel uitnodigend, met het grote terras dat mediteraans aandoet.

kleuterklas-14-nadia-ten-wolde-3-uai-1390x926-2

Parkeren

Gorinchem
Parkeerterrein Buiten de Waterpoort (hetzelfde adres als veersteiger).
Woudrichem
Buiten de vesting op Schapendam of bij stadshaven (+/- 5 minuten lopen vanaf veersteiger).