Slot Loevestein – Fort Vuren

Slot Loevestein en Fort Vuren

Dienstregeling

De reguliere veerverbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren vaart van mei t/m september. Wil je van Fort Vuren naar Slot Loevestein? Dan vaar je altijd via Woudrichem.

Veerdienst in toeristische seizoen:

  • maanden mei, juni en september op zaterdag en zondag
  • juli en augustus 7 dagen per week

Watertaxi als er geen veer vaart:

  • in de winter
  • doordeweeks in voor-en najaar

Dagkaart

Op een kruispunt van waterwegen liggen bijzondere plekken met een rijke historie. Breng een bezoek aan de vestingsteden: Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Wil je een compleet dagje uit? Dan kies je voor de voordelige dagkaart en vaar je heen en terug naar Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Je kunt ook in Hardinxveld, Werkendam of Sleeuwijk opstappen met deze dagkaart van Riveer. De dagkaart is één dag geldig vanaf activatie.  Dagkaarten kun je enkel aankopen via de Riveer-app. Kaartjes die je koopt via app.riveer.nl zijn standaard 1 jaar geldig na de aankoop. In "mijn facturen" kun je de aankoopdatum terugvinden. Aan boord zijn alleen enkeltjes te koop die gelijk geactiveerd worden. Betalen aan boord kan alleen met een bankpas.

Watertaxi

Wil je een overtocht maken en vaart de reguliere veerpont niet? Dan is het mogelijk om een watertaxi te reserveren. De watertaxi heeft een ander tarief dan de reguliere overtochten. Wil je een reservering maken? Bel naar de watertaxi kapitein op telefoonnummer 0183 659 314 (keuze 3) Met de kapitein overleg je de vaartijden die jou uitkomen. Passen jouw wensen in zijn vaarschema? Na akkoord kan je watertaxi kaartjes in de Riveer-app aankopen. De watertaxi zal niet varen als er een reguliere veerdienst naar Slot Loevestein vaart. De dagkaart voet- en fietsveren is op de watertaxi niet geldig.

Combiticket

Wil je met de veerpont een overvaart maken en een bezoek brengen aan Slot Loevestein? Dan kan je kiezen voor een combiticket. Combitickets zijn alleen te koop via de website van Slot Loevestein.
Heb je een combikaart Loevestein, dan heb je een QR code. Deze QR code moet je vanaf je mobiel of met een papieren printje zelf inchecken bij de kiosk aan boord. Iedere keer als je weer aan boord komt, check je je kaart opnieuw in. (uitchecken is niet nodig) Bij controle laat je de ingecheckte  combikaart Loevestein aan de controleur zien.

Faciliteiten

  • Rolstoelvriendelijk
  • WiFi

Ervaar de ontsnappingsroute van Hugo de Groot

Vanaf de boot zie je Slot Loevestein al van verre verschijnen. Je krijgt meteen een nostalgisch gevoel. Destijds was dit de makkelijkste manier om het kasteel te bereiken, door de vele overstromingen rondom de vesting. Nu is het ook nog de leukste manier, je meert pal voor de toeristische trekpleister aan. Laat je onderweg verwonderen door het feit dat Hugo de Groot precies dezelfde route aflegde in zijn befaamde boekenkist. En vergeet ook de prachtige natuur rondom Loevestein niet. Varend over de rivier kun je soms zelfs al konikpaarden spotten in de uiterwaarden van het Munnikenland. Recht tegenover Loevestein ligt Fort Vuren. Het werd in 1844 gebouwd als één van de vele verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Alleen al in het Riveergebied vind je elf van zulke bouwwerken. De linie maakte het westen van Nederland onbereikbaar voor de vijand, simpelweg door de omgeving onder water te zetten. Dit gebeurde slechts drie keer: tijdens de Frans-Duitse Oorlog, de Eerste Wereldoorlog en aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Fort Vuren kreeg in 1940 echter wel een Duitse luchtaanval te verwerken. Vandaag de dag is het fort juist heel uitnodigend, met het grote terras dat mediteraans aandoet.

kleuterklas-14-nadia-ten-wolde-3-uai-1390x926-2

Parkeren

Gorinchem
Parkeerterrein Buiten de Waterpoort (hetzelfde adres als veersteiger).
Woudrichem
Buiten de vesting op Schapendam of bij stadshaven (+/- 5 minuten lopen vanaf veersteiger).