Gorinchem start Europese aanbesteding voor bouw elektrische veren

Vanaf deze week kunnen bedrijven uit binnen- en buitenland inschrijven voor de levering van een integraal systeem voor elektrisch varen voor Riveer. De gemeente Gorinchem is voornemens om twee elektrische veren inclusief alle toebehoren aan te schaffen.
Elektrische veerpont Riveer

Europese aanbesteding voor bouw elektrische veren

Vanaf deze week kunnen bedrijven uit binnen- en buitenland inschrijven voor de levering van een integraal systeem voor elektrisch varen voor Riveer. De gemeente Gorinchem is voornemens om twee elektrische veren inclusief alle toebehoren aan te schaffen. Het doel is om de exploitatiekosten te verlagen en de veerdienst te verduurzamen.

Februari 2022 in de vaart

De opdracht voor deze Europese aanbesteding bestaat uit de bouw van de veerponten, laadinfra vanaf de wal naar de veerpont en aanpassing van de afmeervoorziening. Gorinchem wil een levering afnemen onder een optimale beschikbaarheid, kwaliteit en continuïteit tegen een marktconforme prijs-/kwaliteitsverhouding. Bedrijven kunnen tot uiterlijk 12 oktober 2020 inschrijven op basis van een vast, vooraf opgesteld ontwerp, of op basis van een eigen alternatief ontwerp. De beoogde ingangsdatum van de overeenkomst is eind november 2020, waarna de veerponten in januari 2024 in de vaart worden genomen.

Vragen over de aanbesteding?

Er zijn 2 momenten waarop de opdrachtgever vragen van geïnteresseerde bedrijven met betrekking tot de aanbesteding beantwoord, namelijk:
- Uiterlijk tot 7 september, 14.00 uur
- Uiterlijk tot 14 september, 14.00 uur

Inschrijven en vragen stellen kan via Negometrix.