Mobiliteit & milieu

Jaarabonnementen

Heb jij een veerpont op je route naar school of werk? Rijd dan niet rond, maar ontdek het gemak van Riveer! Het is comfortabel, veilig en door weer en wind fietsen is er niet meer bij. In plaats daarvan geniet je van een korte break onderweg.

Overtuigd? Vraag dan een jaarabonnement voor scholieren of volwassenen aan in onze ticketshop. Je abonnement kun je daarna altijd terugvinden in de Riveer app. Eenmaal ingelogd hoef je de QR-code alleen nog maar aan boord te laten checken, telkens als je naar de overkant gaat.

Scholieren abonnement

Kies voor de meest ontspannen route naar school

Voordeligste optie als je het hele schooljaar met Riveer reist.
Betaling in één keer of in drie termijnen.
Inclusief fiets of bromfiets (geen brommobiel).
Op de gewenste ingangsdatum geldig in de Riveer app.
Ook geldig in weekenden en tijdens vakanties.
Wordt niet automatisch verlengd.
18 jaar of ouder? Mail ons ook een bewijs van inschrijving van een middelbare school in een van de oevergemeenten toe.

Volwassenen abonnement

Betaling in één keer of in drie termijnen
Op de gewenste ingangsdatum geldig in de Riveer app
Abonnement Gorinchem te gebruiken op alle voet- en fietsveren van Riveer
Abonnement Brakel-Herwijnen of Aalst-Veen ook mogelijk op kenteken
Via Riveer app een factuur te verkrijgen ter declaratie.
Wordt niet automatisch verlengd

Milieu & mobiliteit

Vestingstad Woudrichem ligt van oudsher op een strategische plaats waar Waal, Afgedamde Maas en Merwede samenkomen. Alleen dit maakt het charmante plaatsje al extra bijzonder om per boot te bezoeken.

Het voet- en fietsveer Gorinchem-Woudrichem vaart het hele jaar door volgens een vaste dienstregeling. Van oktober tot en met april vaart de veerdienst van maandag tot en met zaterdag. Gedurende deze periode wordt de pont vooral gebruikt als (brom)fietsroute naar school of werk. Daarnaast kiezen veel mensen uit de regio de veerpont om familie of vrienden te bezoeken of om gebruik te maken van voorzieningen aan de overkant. Hemelsbreed is Gorinchem de dichtstbijzijnde grote stad met leuke winkels, gezellige terrassen, theaters en een bioscoop.

Verbindende factor van Vestingdriehoek

Vanaf mei vaart de veerpont ook op zondag. Dit maakt het pont erg geschikt als onderdeel van een fiets- of wandeltocht. Woudrichem is onderdeel van de Vestingdriehoek. En Riveer is de verbindende factor die je van de ene naar de andere historische plek vervoert. De vestingstad geldt namelijk ook als overstappunt van Gorinchem naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Speciaal voor deze route biedt Riveer een voordelige dagkaart.

Culinair Watertaxi-arrangement in charmante vesting

De charmante vesting van Woudrichem is zelf ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de veersteiger loop je zo de Gevangenpoort binnen. Het is de enige overgebleven poort van de vestingwerken van Woudrichem – of Woerkum, zoals de plaats wordt genoemd door inwoners. De wal die indringers vroeger tegen moest houden omvat nog altijd de hele vesting, die ongeveer 300 karakteristieke huizen, leuke winkeltjes en smakelijke restaurants omvat. Met ons Culinaire Watertaxi-arrangement geniet je bijvoorbeeld van een heerlijk diner bij Kruiden & Jasmijn, de Gevangenpoort of `t Oude Raedthuys. Of ga naar het visserijmuseum en ontdek de spraakmakende geschiedenis van de zoetwatervisserij in Woudrichem. Tot de jaren vijftig van de twintigste eeuw was dit de belangrijkste broodwinning voor de inwoners.

Jaarabonnement scholieren

Zelf ook ideeën?

Ben je ondernemer in het Riveergebied en heb je goede ideeën met betrekking tot duurzame bereikbaarheid en mobiliteit? Wij gaan graag met je in gesprek! Neem contact met ons op via info@riveer.nl of bel naar 0183- 659 314.