Riddertoernooi Slot Loevestein: vaste afvaarten vanuit Gorinchem

slot

Riddertoernooi Slot Loevestein: vaste afvaarten vanuit Gorinchem

Hoogtepunt van de herfstvakantie op Loevestein is het Riddertoernooi op zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Dan wordt de hele vesting omgetoverd tot een middeleeuws kampement én toernooiveld. Vaar met ons mee en stap in de wereld van stoere ridders, schone jonkvrouwen en dappere paarden, touwslagers en kruidenvrouwen, boogschutters en nog veel meer figuren van weleer...

Wees getuige van spectaculair steekspel

Speciaal voor het Riddertoernooi vaart Riveer op deze dagen twee keer van Gorinchem naar Loevestein en terug: om 10.00 uur en om 13.00 uur. Het ochtend- en middagprogramma zijn hetzelfde, dus je mist niks van alle leuke dingen die staan te gebeuren. Maar liefst twee keer per dag kun je getuige zijn van het spectaculaire steekspel, en leer je zelf ook een ridder te worden in de Ridderschool. Dwaal door het kampement, ruik het knapperende haardvuur, dans op de klanken van de troubadour, probeer eens met een handboog te schieten en ontdek dat het leven vroeger wel heel lastig zou zijn zonder de vele ambachtslieden.

Koop combitickets via Loevestein

Ga je vanuit Gorinchem naar het riddertoernooi op 22 of 23 oktober? Riveer brengt je er rechtstreeks naartoe! Bestel een entreeticket inclusief overtocht met Riveer via de website van Slot Loevestein. Bij het bestellen van de combitickets kun je kiezen uit twee tijdsloten: van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. De tijden voor de afvaart zoals op je ticket vermeld staat is leidend. Je kunt geen boot eerder of later nemen. Dit betekent het volgende:

Tickets met tijdslot 10.00-13.00 uur:
Heenreis Gorinchem - Slot Loevestein: 10.00 uur
Terugreis Slot Loevestein - Gorinchem: 13.30 uur

Tickets met tijdslot 13.00-17.00 uur:
Heenreis Gorinchem - Slot Loevestein: 13.00 uur
Terugreis Slot Loevestein - Gorinchem: 17.00 uur

De combitickets kosten €19,25 voor volwassenen en €14,75 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen zowel gratis meevaren als gratis bij Loevestein naar binnen.

Heb je een Vestingpas of Museumkaart? Dan heb je gratis toegang tot Loevestein, maar dien je wel een Watertaxi-actie ticket voor de overtocht aan te kopen. In dat geval willen we je vragen om een e-mail te sturen naar watertaxi@riveer.nl om je plaats aan boord te bevestigen.