Schuttevaer Award 2024

Vandaag is het zover! De stembussen zijn geopend om te stemmen voor de laatste genomineerde. De elektrische schepen van Riveer gemaakt door Holland Shipyards Group zijn enorm vooruitstrevend binnen de wereld van maritieme innovatie. Uiteraard willen wij graag deze fantastische award in de wacht te slepen. Hiervoor hebben wij jullie steun hard nodig! Stem op de elektrische aluminium veerponten van Holland Shipyards Group: Schuttevaer Award – Maritime Innovation Platform (maritimeplatform.nl). Op 4 april wordt de winnaar van de Schuttevaer Award 2024 bekend gemaakt.
Plaatje met golf voor site

Schuttevaer Award 2024

Vandaag is het zover! De stembussen zijn geopend om te stemmen voor de laatste genomineerde. De elektrische schepen van Riveer gemaakt door Holland Shipyards Group zijn enorm vooruitstrevend binnen de wereld van maritieme innovatie. Uiteraard willen wij graag deze fantastische award in de wacht te slepen. Hiervoor hebben wij jullie steun hard nodig! Stem op de elektrische aluminium veerponten van Holland Shipyards Group: Schuttevaer Award - Maritime Innovation Platform (maritimeplatform.nl). Op 4 april wordt de winnaar van de Schuttevaer Award 2024 bekend gemaakt.

Naar een duurzame toekomst

De elektrische veerponten zijn een ware innovatieve en duurzame oplossing voor de toekomst. De schepen zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk weerstand in het water ervaren. Er is gekozen voor aluminium als licht gewicht materiaal. In totaliteit zonder passagiers is het totale gewicht van een elektrisch veerpont 52,45 ton. Er is gekozen voor een catamaran ontwerp om golfweerstand te reduceren. Hierdoor verlies je ook geen energie aan het corrigeren van stabiliteit, ook zijn de schepen relatief lang wat de golfweerstand minimaliseert.

Het is goed mogelijk dat je al een overtocht hebt gemaakt op één van onze twee elektrische schepen, is het je al opgevallen hoe geruisloos de elektrische schepen zijn? Dit komt ten goede voor zowel de passagiers als het milieu.

De elektrische aluminium veerponten pakt meerdere uitdagingen aan: het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, snijdt in de operationele kosten en verlaagt de geluids- en luchtvervuiling. Door over te stappen op elektrische aandrijving, biedt het een duurzaam alternatief dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tot nul reduceert. Dit is een significante stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering en ondersteunt de transitie naar groenere en schonere maritieme operaties.

Breng je stem uit

Wij willen je vragen om vanaf dinsdag 12 maart op de elektrische aluminium veerponten te stemmen. Breng je stem uit via : Schuttevaer Award - Maritime Innovation Platform (maritimeplatform.nl). Op 4 april wordt de winnaar van de Schuttevaer Award 2024 bekend gemaakt. Alvast enorm bedankt voor het stemmen!