Koop een kaartje Slot Loevestein – Fort Vuren

Slot Loevestein en Fort Vuren

Dienstregeling

Bij Riveer varen we per traject en per seizoen verschillend. Het is daarom aan te raden om voor het aankopen van je Riveer kaartjes goed de dienstregeling te bekijken. Zie je geen dienstregeling terug in de Riveer-app? Dan betekent dit waarschijnlijk dat Riveer op dat moment niet naar Loevestein vaart met een vaste dienstregeling. Maar goed te weten: er is bijna altijd een weg over water!

Snelkaart

Heb je maar 1 enkeltje naar de overkant nodig van Slot Loevestein of Fort Vuren? Check dan de dienstregeling en kijk of er een snelkaart beschikbaar is. Dit kan op zaterdag en zondag in de maanden mei, juni en september. In de maanden juli en augustus kun je de snelkaart 7 dagen per week gebruiken. . Een snelkaart kopen kan alleen als er een pont vaart.

Dagkaart

Met een dagkaart kun je één dag varen met de veerboot van Riveer tussen de bestemmingen Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Met de dagkaart voet- en fietsveren kun je ook naar keus op- en afstappen én het is een voordelige keus. In de maanden mei, juni en september is een dagkaart alléén te gebruiken in de weekenden. In  de maanden juli en augustus kun je een dagkaart 7 dagen per week gebruiken. (een dagkaart is niet geldig op de watertaxi)

Watertaxi

Heb je de dienstregeling bekeken en vaart de reguliere veerpont niet of alleen tussen Gorinchem en Woudrichem? Dan is het mogelijk om een watertaxi te reserveren. Bel de watertaxi kapitein op telefoonnummer 0183 659 314 (keuze 3) en overleg jouw wensen. Watertaxi kaartjes koop je pas NADAT je van de kapitein akkoord hebt gekregen op je reserveringsaanvraag.
Het is ook een groot deel van het jaar mogelijk om gebruik te maken van het kleine voet-fietsveer  Loevestein-Woudrichem van Boven ’t gat wanneer Riveer nog geen vaste dienstregeling naar Loevestein heeft. Dan neem je eerst de Riveerpont Gorinchem-Woudrichem en stapt in Woudrichem over op een klein collega-veer van Boven 't Gat. (Boven 't Gat heeft een eigen kaartverkoop)

Combiticket

Met een combiticket Loevestein heb je een kaart voor de entree Loevestein + de reis over water. De combikaart is geldig op de veerboot van Riveer en de kaart check je in als je aan boord komt. Deze speciale combikaart is ook geldig op het kleine voetveer Boven 't gat. Dus u mag zelf kiezen welk veer u neemt. Een combiticket is alleen verkrijgbaar via de website van Slot Loevestein.  Check voordat je een combikaart koopt de dienstregeling in de Riveer-app om je reis goed te plannen en niet verrast te worden. Heb je een museumjaarkaart, dan is het voordeliger om alleen de kaartjes voor de overtocht te kopen.

  • Kaartjes zijn 1 jaar geldig na aankoopdatum. Dit geldt niet wanneer kaartjes zijn geactiveerd.
  • Dagkaarten kun je alleen in de Riveer-app aankopen. Dagkaarten zijn niet aan boord te koop.
  • Het is wel mogelijk om een snelkaartje aan boord te kopen, dit kan je doen bij de betaalautomaat.  Het is alleen mogelijk om met pinpas aan boord te betalen.
  • Heb je een papierenkaart? Deze kan je aan boord scannen, bij de betaalautomaat.
  • Bekijk hier al onze algemene voorwaarden.

Parkeren

Gorinchem
Parkeerterrein Buiten de Waterpoort (hetzelfde adres als veersteiger).
Woudrichem
Buiten de vesting op Schapendam of bij stadshaven (+/- 5 minuten lopen vanaf veersteiger).