Vanaf 1 mei zomerdienstregeling bij Riveer

riveer.nl
vv2

Vanaf 1 mei zomerdienstregeling bij Riveer

Vanaf mei start het toeristische seizoen bij Riveer. Dit betekent dat we vanaf 1 mei in de weekenden weer doorvaren naar Slot Loevestein en Fort Vuren - ondanks dat het kasteel nog gesloten is. Ook gaan alle verbindingen weer op zondag varen.

Riveer vaart dagelijks

Naast het veer Brakel zullen ook het autoveer tussen Aalst en Veen en de voet- en fietsveren rondom Gorinchem weer op zondag varen. In de maanden mei en juni is er in de weekenden een vaste veerverbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Voor deze verbinding zijn geen losse tickets verkrijgbaar, maar koop je altijd een dagkaart.

Op zaterdag en zondag naar Loevestein

De eerste afvaart met de veerdienst van Gorinchem naar de toeristische trekpleisters Loevestein en Vuren is op zaterdag en zondag om 12.15 uur. Je reist dan heen en terug met een vestingdriehoek dagkaartje. Over water is tenslotte de leukste weg! Wil je al eerder naar Loevestein, dan varen we op bestelling om 9.55 uur vanuit Gorinchem een rechtstreekse vaste rit met de watertaxi. Deze ochtend moet je wel van tevoren bestellen. Met het Vestingdriehoek dagkaartje dat je vooraf koopt kun je dan heen om 9.55 uur en 's middags met het reguliere veer terug. Wil je gebruik maken van de vroege overtocht? Reserveer dan vooraf via de Watertaxi-telefoon (0183 - 659 314)! Dit kan tot 23.00 uur de avond van tevoren.

Op doordeweekse dagen is er nog geen reguliere verbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Dit is alleen zo in de maanden juli en augustus. Buiten de reguliere vaartijden kun je altijd met de watertaxi gaan. Op die momenten geldt de Watertaxi-actie naar Loevestein tussen 10.00 en 17.00 uur. Bekijk de voorwaarden.

Corona-maatregelen bij Loevestein en Fort Vuren

Slot Loevestein en Fort Vuren hebben beide nog te maken met corona-maatregelen. Op Fort Vuren is het terras geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Aan een tafel mogen maximaal 2 personen op 1,5 meter, kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend óf meerdere mensen uit hetzelfde huishouden zitten. Loevestein is helaas nog gesloten. Dat maakt ernaartoe varen niet minder leuk, want de natuur rondom het kasteel is prachtig voor een fiets- of wandeltocht. Bekijk deze fietstocht bijvoorbeeld eens.

Welk ticket heb je nodig naar Loevestein

  • In het weekend: dagkaart Vestingdriehoek
  • Op doordeweekse dagen: Watertaxi-actieticket