Belevingsfilm Riveer gaat NIET door

Op donderdag 29 oktober stond de belevingsfilm van Riveer in het kader van 75 jaar bevrijding gepland in theater de nieuwe doelen. Na de laatste persconferentie van het kabinet is besloten om de vertoning weer te cancelen. Riveer – onderdeel van de gemeente Gorinchem – vindt het niet verantwoord om de film door te laten gaan, ondanks het feit dat er 30 personen zijn toegestaan in het theater.
oorlog

Belevingsfilm Riveer gaat NIET door

UPDATE:
Op donderdag 29 oktober stond de belevingsfilm van Riveer in het kader van 75 jaar bevrijding gepland in theater de nieuwe doelen. Na de laatste persconferentie van het kabinet is besloten om de vertoning weer te cancelen. Riveer – onderdeel van de gemeente Gorinchem – vindt het niet verantwoord om de film door te laten gaan, ondanks het feit dat er 30 personen zijn toegestaan in het theater. Daarnaast is de belangstelling te groot en wachten we liever op betere tijden om de film aan een groter publiek te laten zien. Driemaal is scheepsrecht, daar houden we ons deze keer maar aan vast. Wellicht krijgen we volgend jaar alsnog de kans om de audiovisuele productie in zijn oorspronkelijke vorm te tonen: aan boord van de veerpont.

----------------------------------------------

 In het kader van 75 jaar bevrijding vertoont Riveer op donderdag 29 oktober een korte belevingsfilm over de veerdienst in oorlogstijd. De vertoning vindt die dag maar liefst vier keer plaats in theater De Nieuwe Doelen.

Bombardement van Gorinchem V

Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleven toeschouwers het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 29 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer. De bijzondere audiovisuele productie zou eigenlijk al in maart plaatsvinden aan boord. Door corona moesten de vier volgeboekte avondvaarten echter op het laatste moment afgelast worden. Stichting Podium Pandemonium biedt Riveer de gelegenheid om de film alsnog te laten zien in het theater. Dat dit op dezelfde dag plaatsvindt als waarop het veer in 1944 gebombardeerd werd, maakt de voorstelling extra bijzonder.

Reserveer een plaats

De half uur durende belevingsfilm draait om 16.00 uur, 17.00 uur, 19.00 uur en 20.00 uur. Voor alle tijdstippen zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven is verplicht en kan via ac.haubrich@riveer.nl.