Maritieme Innovatie Award gewonnen door Holland Shipyards Group en Riveer

Plaatje met golf voor site2

Maritieme Innovatie Award gewonnen door Holland Shipyards Group en Riveer

We zijn enorm trots om bekend te maken dat we gezamenlijk de Schuttevaer Prijs 2024 hebben gewonnen, een mooie erkenning voor ons innovatieve project met de lichtgewicht elektrische aluminium veerboten Gorinchem XII en Altena VI. Deze prijs, uitgereikt tijdens het evenement van het Maritieme Innovatie Platform, viert onze gezamenlijke toewijding om voorop te lopen in duurzame maritieme oplossingen. Onze reis naar deze prestatie is gekenmerkt door vastberadenheid en een gedeelde visie tussen Holland Shipyards Group en Riveer. Door uitdagingen rechtstreeks aan te gaan en de grenzen van innovatie te verleggen, hebben we bewezen dat we samen impactvolle en milieuvriendelijke maritieme vooruitgang kunnen boeken.

Innovatief en duurzaam ontwerp

Met een focus op duurzaamheid hebben we de missie ondernomen om veerboten te ontwerpen die niet alleen aan de precieze operationele vereisten voldeden, maar ook milieubeheer prioriteerden. Door te kiezen voor aluminium in plaats van traditionele materialen, hebben we het gewicht van elke veerboot aanzienlijk verlaagd tot 56 ton, in vergelijking met de 200+ ton van hun stalen tegenhangers. Dit maakt niet alleen hoge snelheden mogelijk met verminderd vermogen, maar sluit ook aan bij onze gezamenlijke toewijding om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien heeft de beslissing om de veerboten niet te schilderen nog eens twee ton bespaard en de onderhoudsbehoeften verlaagd, wat de milieuvriendelijkheid van het project verder verbetert. Deze stappen vooruit hebben een nieuwe standaard binnen de industrie vastgesteld, waarmee wordt aangetoond dat duurzame oplossingen zowel effectief als innovatief kunnen zijn.

Toewijding en partnerschap

"Een speciaal bedankje aan Holland Shipyards Group voor hun ongeëvenaarde toewijding, volharding en betrokkenheid, die ons samen naar de Schuttevaer Prijs 2024 hebben geleid. Hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie in de ontwikkeling van de Gorinchem XII en Altena VI veerboten is een inspirerend voorbeeld van hoe partnerschap de toekomst van maritiem transport kan veranderen." – Johan Hania, Manager Riveer

Deze prijs benadrukt de kracht van samenwerking, de expertise van onze maritieme leveranciers en de steun van iedereen die in dit project geloofde en ervoor stemde. We willen iedereen die betrokken is bij dit project bedanken. Jullie steun en vertrouwen in onze visie hebben echt een verschil gemaakt.

Over Holland Shipyards Group

Holland Shipyards Group loopt voorop in het bieden van duurzame oplossingen voor de maritieme industrie. We hebben met succes meer dan 30 elektrische en hybride schepen opgeleverd, en we zijn actief bezig met andere innovatieve en duurzame toepassingen zoals het gebruik van waterstofbrandstof, het benutten van windenergie voor scheepsvoortstuwing en de constructie van 3D-geprinte schepen. Onze expertise strekt zich uit voorbij het bouwen van nieuwe schepen en omvat ook reparaties en conversies. Daarnaast bieden we accommodatiemodules te huur aan en leveren we uitgebreide charterdiensten, wat ons uitgebreide portfolio afrondt.

Over Riveer

Riveer is een veerdienst waarbij de overkant altijd dichtbij is. Iedereen is welkom op onze veervloot, die het hele jaar door naar negen plaatsen in drie verschillende provincies vaart. Riveer vaart met een voet-fietveer naar Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam, Hardinxveld en Woudrichem. In het toeristische seizoen vaart er ook een veerverbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Riveer heeft een autoveer tussen Brakel en Herwijnen en ook van Aalst naar Veen.