Corona-maatregelen

corona

Corona en maatregelen bij Riveer

We doen het samen met jou

Met de versoepeling van de corona-maatregelen beweegt ook Riveer zich naar een anderhalvemetersamenleving. Aan boord nemen we maatregelen waarmee we er alles aan doen om de situatie veilig te laten zijn. Er wordt meer schoongemaakt, de diverse veren zijn voorzien van houd-afstand stickers, het personeel draagt veiligheidshesjes en op de Gorinchem X en Gorinchem XI is met spatschermen een afscheiding gecreëerd tussen de zit- en staplaatsen. Daarnaast hebben reizigers ook een eigen verantwoordelijkheid.

Direct naar:

Algemeen

  • Blijf thuis bij griep of verkoudheidsklachten.
  • Houd rekening met 1,5 meter afstand, dus ga niet naast of tegenover iemand zitten als dit niet nodig is. De stuurhut is verboden terrein voor passagiers.
  • Op de voet- en fietsveren moeten reizigers zelf hun fiets wegzetten. Het personeel kan hierbij uiteraard wel aanwijzingen geven.
  • Blijf op de autoveren in of bij je voertuig.

Vermijd de spits

  • Het advies van de Rijksoverheid blijft om de spits te vermijden. Sowieso is het advies nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken.

Mondkapje verplicht

  • Het behouden van 1,5 meter afstand aan boord is niet altijd haalbaar. Daarom is het dragen van een niet-medisch mondkapje vanaf 1 juni verplicht voor zowel passagiers als personeel en blijft dat tot nader order zo. Op de autoveren geldt dat je geen mondkapje hoeft te dragen als je in de auto zit. Wanneer je lopend, met de fiets of met de bromfiets bent of uit je voertuig stapt is het wel verplicht om daar een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
    Geen mondkapje = geen toegang tot de veerpont.

Contant betalen niet toegestaan

  • Contant betalen kan uit veiligheidsredenen niet aan boord. Koop tickets daarom via de Riveer app of de website (met 10% korting) of pin contactloos.
  • Op de voet- en fietsveren wordt een ticket gescand of gepind zodra je de pont opkomt. Zorg daarom a.u.b. dat je je papieren of digitale ticket of pinpas al bij de hand hebt.

Instructiefilmpjes

Hoe de verschillende maatregelen er concreet uitzien voor de verschillende veerverbindingen zie je in onderstaande video's: