Per 21 november prijsverhoging en vereenvoudiging tickets Riveer

dienst2

Prijsverhoging en vereenvoudiging tickets Riveer

Vanaf maandag 21 november 2022 worden de prijzen voor tickets van Riveer verhoogd. Dat gebeurde voor het laatst in 2019 en is nodig vanwege de stijgende (brandstof)prijzen. Tegelijk wordt de tariefstructuur voor de autoveren vereenvoudigd en komt op alle veren een ruimere keuze in voordelige meerrittenkaarten.

De tarieven gingen in 2019 voor het laatst omhoog en worden nu verhoogd in verband met de forse kostenstijgingen. Met name de dieselprijzen zijn enorm gestegen. Met de verhoging blijft Riveer binnen de marktconforme prijzen voor een veerdienst met een vergelijkbaar kwaliteitsniveau. Met ingang van 1 april 2023 worden de vervoersbewijzen jaarlijks verhoogd met het prijsindexcijfer.

Vereenvoudigde tariefgroepen autoveren

Op dit moment zijn er op de autoveren Brakel-Herwijnen en Aalst-Veen meer dan tien verschillende tarieven voor enkele reizen. Dit leidt tot verwarring bij de aankoop van tickets. Het aantal tariefgroepen wordt teruggedrongen tot  maximaal vijf groepen. Dit betekent bijvoorbeeld op Brakel en Aalst hetzelfde tarief voor:

  • motor
  • personenauto
  • aanhanger

En er bestaat geen bijkomend tarief meer voor een bijrijder op een motor, en een motor met zijspan of een 45 km auto vallen ook onder deze zelfde tariefgroep. Zij nemen immers allemaal een plek in op de rijbaan.  En ben je een keer met een auto+aanhanger dan reken je dus 2 tickets af categorie II voor deze overtocht.

Meer voordeel door uitbreiding meerrittenkaarten

De huidige meerrittenkaarten worden vervangen door een nieuw systeem. Daarmee maken we het reizen aantrekkelijk voor frequente reizigers en voor groepen. Op alle veerverbindingen komen vanaf 21 november vaste kortingspercentages wanneer er meer ritten (op hetzelfde traject en per tariefgroep) in één keer worden aangekocht:

  • 10% korting op je enkeltje bij 10 tickets.
  • 20% korting op je enkeltje bij 20 tickets
  • 30% korting op je enkeltje bij 40 tickets.

Met de ruimere keus aan meerrittenkaarten en kortingen bieden we een alternatief voor volwassenen abonnementen. De volwassenen abonnementen waren er al nauwelijks maar verdwijnen nu helemaal. De enige abonnementen die blijven bestaan zijn de scholierenabonnementen.

Geldigheid tickets

  • Tickets met QR code die gekocht zijn tussen 2019 en 21 november 2022 zijn geldig tot 21 november 2023.
  • Papieren (meerritten)kaarten zonder QR code en de oude Rondje Pontje-dagkaarten zijn alleen in 2022 te gebruiken.
  • Tickets zijn voortaan 1 jaar geldig na aankoop. Voor reizigers is het dus belangrijk dat zij niet een te groot aantal tickets per keer aankopen, met het risico dat overgebleven ritten vervallen.