‘We sluiten de Linies’: neem watertaxi tussen Gorinchem en Woudrichem

linie

'We sluiten de Linies': neem watertaxi tussen Gorinchem en Woudrichem

Op zaterdag 22 oktober worden de vestingwallen van Gorinchem en Woudrichem letterlijk in de schijnwerpers gezet. Tijdens het avondevenement 'We sluiten de Linies' wordt de nieuwe Hollandse Waterlinie als uniek wapen belicht door het waterschap en verhalenvertellers. We sluiten de Linies aan de overkant bezoeken? Reserveer de watertaxi.

Sluiten van waterwerken

De strijd tegen het water staat centraal tijdens het evenement. Het waterschap en Rijkswaterstaat slaan de handen dan ook ineen om de vele waterwerken in de linie te testen. In onze regio kun je met eigen ogen zien hoe de Dalempoort in Gorinchem en de Loevesteinse poort in Woudrichem worden gesloten. In beide vestingsteden geniet je daarnaast van mooie muzikale klanken, dansmoves, kunst en wordt je door verhalenvertellers meegevoerd naar de geschiedenis van de vestingen.

Met watertaxi van ene naar andere plaats

De evenementen duren van 19.00 tot 22.00 uur. Omdat het reguliere veer tot 'n uur of 6 vaart (zie reisplanner voor exacte afvaarttijden), kun je het beste met de watertaxi van de ene naar de andere plaats gaan.

Let op: reserveren voor de watertaxi is verplicht (voor zowel de heen- als terugreis). Wil je hier gebruik van maken? Reserveer dan tijdig voor een tijdstip naar keuze via telefoonnummer 0183-659 314 (keuze 3).
De kosten voor de overtocht bedragen €6,80 p.p. enkele reis (dus €13,60 retour). Tickets moeten van tevoren aangekocht worden via onze website of de Riveer app. Wil je heen en terug met de watertaxi? Bestel dan 2 tickets p.p. Het is niet mogelijk om het ticket aan boord te kopen. Daarnaast zijn aangekochte tickets niet terugbetaalbaar: je kunt ze altijd op een ander moment gebruiken (tot een jaar na aankoop).