Driemaal is scheepsrecht voor Belevingsfilm veerdienst in oorlogstijd

riveer.nl
oorlog

Driemaal is scheepsrecht voor Belevingsfilm veerdienst in oorlogstijd

In maart 2020 zou Riveer met een bijzondere audiovisuele productie terugblikken op de veerdienst in oorlogstijd. Door corona moesten de volgeboekte avondvaarten echter op het laatste moment afgelast worden. In oktober waagden we een nieuwe poging, maar ook dat kon niet doorgaan. Maar driemaal is scheepsrecht: op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober heeft men opnieuw de kans om deze prachtige belevingsfilm te zien.

Over de film

Gedurende de Tweede Wereldoorlog hielden sommige schepen van onze veervloot het hoofd niet boven water. Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleef je het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 28 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer. Dat de voorstelling op dezelfde dag plaatsvindt als die waarop het veer in 1944 gebombardeerd werd, maakt het extra bijzonder.

Aanmelden

De gratis rondvaarten vinden plaats op de veerpont Gorinchem VIII en duren ongeveer een uur. De vaarten starten vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

Update: alle vaarten zijn volgeboekt

Wil je een betreffende vaart bijwonen? Geef je nu op via ac.haubrich@riveer.nl, onder vermelding van het tijdstip, je telefoonnummer en het aantal personen. Aanmelden kan voor maximaal 2 personen. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van ontvangst.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Het coronatoegangsbewijs maakt het mogelijk om de film veilig te vertonen. Via de CoronaCheck-app zullen wij bij aanvang controleren of u een geldig coronatoegangsbewijs heeft. Je krijgt zo'n bewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Heb je geen geldige QR-code, dan kunnen we je helaas geen toegang geven tot de belevingsvaart.