Belevingsvaarten over veerdienst in oorlogstijd gecanceld

Op 13 maart en 14 maart zou Riveer met een bijzondere audiovisuele productie terugblikken op de veerdienst in de Tweede Wereldoorlog. Door het coronavirus kon dit niet doorgaan. De vaarten zullen later dit jaar alsnog plaatsvinden.
oorlog

Belevingsvaarten over veerdienst in oorlogstijd gecanceld

UPDATE 12 maart 20.00 uur. Naar aanleiding van de laatste berichtgeving over het coronavirus heeft Riveer besloten de belevingsvaarten dit weekend te cancelen. De vier avondvaarten in het kader van 75 jaar bevrijding zouden plaatsvinden op vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart. Riveer verplaatst de vaarten naar een later moment dit jaar.  Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend. Geïnteresseerden die zich hadden aangemeld houden we op de hoogte.

Terugblik op veerdienst in oorlogstijd

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart organiseert Riveer twee avondvaarten in het kader van 75 jaar bevrijding. Met een bijzondere audiovisuele productie blikt het veerbedrijf tijdens deze avonden terug op de veerdienst in oorlogstijd. De rondvaart is één van de activiteiten rondom 75 jaar vrijheid in Gorinchem.

Gedurende de jaren ‘40-‘45 hielden sommige schepen van de veervloot het hoofd niet boven water. Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleef je het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 28 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer.

Aanmelden is verplicht

De gratis rondvaarten vinden plaats op de veerpont Gorinchem VIII en duren een uur. Beide avonden is er een vaart om 20.00 uur en 21.30 uur, die start vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Wil je één van de betreffende vaarten bijwonen? Geef je dan op via ac.haubrich@riveer.nl onder vermelding van de datum en het tijdstip.
VRIJDAG 13 MAART 20.00 UUR = VOL
VRIJDAG 14 MAART 21.30 UUR = VOL
ZATERDAG 14 MAART 20.00 UUR = VOL

Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus op = op. Opgeven kan voor maximaal 2 personen.