Deelfietsen bij aanlegsteigers Gorinchem en Sleeuwijk

wind

Deelfietsen bij aanlegsteigers Gorinchem en Sleeuwijk

Gemakkelijk overstappen op een reguliere of elektrische deelfiets van Windmill Bike? Dat kan vanaf nu bij de aanlegsteigers van Riveer in Gorinchem en Sleeuwijk. Het is een mooie stap in de duurzame bereikbaarheid en mobiliteit in de regio waar de veerdienst en de oevergemeenten voor staan.

Alternatief voor auto

Riveer biedt een uitstekend netwerk van openbaar vervoer over water en nodigt uit om de auto te laten staan en de fiets te pakken. Met de knelpunten A2 en A27 om ons heen zien we dat de filedruk de laatste jaren alleen maar toeneemt. Dankzij deze hub kunnen inwoners en bezoekers ontdekken of een e-bike een alternatief biedt voor de auto. De gewone fietsen zijn een uitnodiging voor toeristen in de regio om de omgeving verder te ontdekken. Doordat de hubs aan beide oevers staan vormen ze een mooie keten; je kunt te voet met het veer en op de fiets je weg vervolgen.

Normale fietsen en e-bikes

Aan beide kanten staan 5 normale fietsen en 5 e-bikes. Met de app Windmill Bike regel je de reservering en haal je de fiets van het slot. In de app zie je hoeveel fietsen er op welke locatie beschikbaar zijn. Gebruikers betalen eenmalig het starttarief van 1 euro. Daarna geldt een tarief van €3,50 euro per dag voor een gewone fiets of €7,50 voor een e-bike.