Over water naar Slot Loevestein

Loevestein vanaf rivier

Varen naar Slot Loevestein

Loevestein is ontstaan door water, verdedigd door water en bedreigd door water. Hoe leuk is het als je ook nog over de rivier naar het kasteel kan gaan? Maak je bezoek compleet met Riveer!

Over water naar Loevestein!

Het kasteel en de vesting zijn verweven met het water: de ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de Hollandse Waterlinies, Hugo's ontsnapping via het water... al deze verhalen komen aan bod bij een bezoek aan Slot loevestein.

Vanaf oktober heeft Riveer een winterdienstregeling. Dan is er geen vaste dienstregeling meer met de reguliere veerboot van en naar Slot Loevestein. Maar we leveren in de winter maatwerk en bieden een vorstelijk alternatief met de watertaxi. Ook in de winter reis je het leukst over water naar Loevestein!

Hoe regel je de overtocht in de winter?

 1. De watertaxi moet je altijd reserveren op 0183 659 314 (keuze 3). Bellen kan 7 dagen per week tussen 10 en 22 uur. Je spreekt de dag en tijd af met de kapitein.
 2. Geeft de kapitein aan dat je over kunt varen op jouw gewenste dag en tijd? Dan koop je vervolgens je kaartjes via app.riveer.nl. Een watertaxi-kaartje is altijd gekoppeld aan datum & tijd die met de kapitein is afgesproken. Koop je kaartjes gelijk nadat je de kapitein gesproken hebt.
 3. Als je je kaartjes hebt gekocht is je reservering voltooid en zal de watertaxi op het afgesproken tijdstip voor je klaarliggen.
 • Iedere persoon vanaf 5 jaar heeft een kaartje nodig (t/m 4 jaar gratis)
 • Kaartjes regel je van tevoren zelf via app.riveer.nl. Maak eerst een account aan en koop daarna je watertaxi kaartjes
 • Reserveren van de taxi doe je minimaal 1 uur van tevoren, maar kun je ook al dagen of weken van tevoren regelen.
 • De watertaxi is vraagafhankelijk vervoer. De watertaxi kan al geboekt zijn door een ander op het tijdstip dat je over wilt. Check daarom altijd eerst de beschikbaarheid.
 • Koop nooit kaartjes zonder van tevoren te hebben overlegd met de watertaxi. Je loopt het risico dat er geen taxi is en je je kaartjes kwijt bent.

Watertaxi actie geeft 50% korting op je retour

Reis je heen en terug naar Loevestein vanuit Gorinchem of Woudrichem? Dan is er een grote kans dat je kunt profiteren van de watertaxi actie. Voor de prijs van een enkletje heb je dan een retourtje Loevestein. De kapitein zal je een kortingscode geven wanneer je voldoet aan de voorwaarden en hij beschikbaar is.

 • Geldig voor de reis Gorinchem of Woudrichem naar Slot Loevestein
 • Alleen mogelijk bij een reis heen en terug op dezelfde dag
 • Minimaal 2 personen
 • Alleen geldig tijdens reguliere openingstijden van Slot Loevestein