Wethouders Gorinchem, Altena en Hardinxveld ondertekenen contract elektrische veren

onder

Wethouders Gorinchem, Altena en Hardinxveld ondertekenen contract elektrische veren

Op vrijdag 1 oktober werd het startsein gegeven voor de bouw van twee elektrische veren voor veerdienst Riveer. Wethouders Joost van der Geest, Hans Tanis en Theo Boerman van Gorinchem, Altena en Hardinxveld-Giessendam ondertekenden symbolisch het contract bij scheepsbouwer Holland Shipyards Group. Bekijk de foto's hieronder!

Bouw casco's in Polen

Vanaf november start Holland Shipyards Group met de bouw van de emmissievrije veerponten, welke Riveer zelf heeft ontworpen in samenwerking met het Gorcumse Coco Yachts. De bouw gebeurt deels in Polen, waarna de casco’s bij Holland Shipyards Group worden afgemaakt. De scheepsbouwer met werven in Hardinxveld, Werkendam en Vlissingen kwam als beste partij uit de aanbesteding.

Eind 2022 opgeleverd

Het bedrijf heeft veel ervaring met het elektrificeren van veerponten, onder andere voor het GVB Amsterdam. De technische upgrade in het ontwerp kwam dan ook van hun hand. "Dat deze veren straks voor onze eigen deur varen, maakt het extra bijzonder," zegt mede-eigenaar Leendert Hoogendoorn. Naar verwachting zullen de schepen eind 2023 door Holland Shipyards Group worden opgeleverd. Vanaf begin 2024 gaan ze daadwerkelijk varen tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld.

(Klik op afbeeldingen voor slideshow/om te vergroten)