Altena, Gorinchem en Hardinxveld ondertekenen samenwerkingsovereenkomst veerverbinding

ondert

Altena, Gorinchem en Hardinxveld ondertekenen samenwerkings-overeenkomst veerverbinding

Op donderdag 31 maart hebben de wethouders Hans Tanis (gemeente Altena), Joost van der Geest (gemeente Gorinchem) en Theo Boerman (gemeente Hardinxveld-Giessendam) op het water van de Merwede een samenwerkingsovereenkomst getekend over de veerverbinding tussen de drie gemeenten.

De samenwerking gaat over de verbindingen tussen Boven-Hardinxveld – Werkendam – Gorinchem – Sleeuwijk en Gorinchem – Woudrichem – Loevestein – Fort Vuren.

Veerdienst belangrijk voor inwoners, toeristen en werkgevers

De drie gemeenten vinden een goede veerverbinding tussen hun oevers van groot belang. De wethouders zijn dan ook tevreden met de samenwerking: “De veerverbinding is een belangrijk vervoersmiddel en daarmee van belang voor onze mobiliteit, economie en toerisme. Dat neemt de komende periode alleen maar toe als er rond onze gemeenten lang aan de weg gewerkt gaat worden. We onderstrepen met deze overeenkomst de samenwerking en zijn daar als drie partijen content mee”.

Elektrische veren

Naast het tekenen van de samenwerking tussen de drie gemeenten, ondertekenden Altena en Gorinchem ook financiële afspraken rondom de aankoop van twee elektrische veren. Deze zijn in aanbouw en worden naar verwachting begin 2023 door Riveer in de vaart genomen. Met de investering in elektrische veren geven Gemeente Altena en Gemeente Gorinchem uitvoering aan duurzaamheidsambities. Daarnaast is het van belang voor de kostenbeheersing van het vervoersmiddel.